Terítéken a kupameccsek

Kötelező továbbjutni

23

A válogatottbeli szünetet kö­vetően a Románia-kupa nyol­caddöntőivel folytatódnak a teremlabdarúgók küzdelmei. Mindkét első ligás megyei csapatnak kötelező a továbbjutás, míg a második ligásoktól bravúr lenne a továbbjutás.

Kötelező a továbbjutás a csíki és az udvarhelyi csapatoknak Fotó: Pál Zoltán / Archív

Négy megyei csapat várja a teremlabdarúgó Románia-kupa nyolcad­döntőinek küzdelmeit. Az első ligában szereplő Csíkszeredai Imperial Wet, valamint az FK Székelyudvarhely számára nem jelenthet akadályt a következő körbe való jutás.
A Csíkszeredai Imperial Wet idén még nem játszott hivatalos mérkőzést, ellenben a többi részt vevő alakulattal. Az év első fordulójában a bajnokság és egyben a Románia-kupa címvédőjével, a Temesvári Informaticával kellett volna megmérkőzzön hazai pályán, ám a télen anyagi gondokba kerülő és játékosait elveszítő Bega-partiak nem jelentek meg, így zöld asztalnál 5–0-s végeredményt könyveltek el. A következő fordulóban pedig a Futsal Poli Iași otthonában kellett volna pályára lépjenek Szőcsék, ám az a találkozó a jászvásári terem foglaltsága miatt el lett halasztva. Így a kupameccs lesz a csíkiak első hivatalos találkozója szombaton este 17 órától, amelyen a Temesvári Informaticát fogadják.
Az FK Székelyudvarhely két meccsen már túl van. Előbb Déva ellen hazai környezetben egy szikrázó meccsen 4–4-es döntetlent játszottak, majd Temesváron nyertek 2–1-re kínkeservesen. Ezúttal vasárnap kora délután, 15 órától a Bucovina Vîcov vendégei lesznek, akiken kötelező módon túl kell jussanak.
A második ligás csapatok közül az Inter Gyergyó és a Gyer­gyóremetei Kereszthegy van talpon. Mindkettőjüknek nehéz lesz. Az Inter Gyergyó két vereséggel kezdte a másodosztály és a kupában sem lesz könnyű dolga, hiszen az első ligában szereplő Gloria Buzăut fogadják szombaton 18 órától. Igaz, a buzăui csapat sem áll fényesen az első osztályban.
A Gyergyóremetei Kereszthegy első bajnoki meccse elmaradt, míg a másodikon hárommal verték a közvetlen rivális Galaci United II-t. A kupában a két ponttal előttük álló Ceahlăul Piatra Neamț csapatát fogadják. A karácsonykőiek ellen nem megoldhatatlan feladat a negyeddöntőbe kerülés, de az elmúlt időszak meccseit figyelembe véve bravúr kell erre. A találkozót vasárnap 14 órától rendezik.

Pályán az ifik is
A hétvégén rendezik az ifi korosztályok számára is a Románia-kupa nyolcaddöntőit. E korosztályban már oda-visszavágón dől el a továbbkjutás sorsa. Itt megyénket az FK Székelyudvarhely, illetve a Korondi Juniorok képviselik. Az FK Székelyudvarhely pénteken 18.15 órától lép pályára a Kolozsvári Clujana, míg a korondiak szombaton 14 órától a Bucovina Vîcov otthonában.
A Csíkszeredai Imperial Wet, a Gyergyószentmiklósi Inter, illetve a Gyergyóremetei Kereszthegy csapatai korábban búcsúztak a sorozattól.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek