Terepszemle Udvarhelyszéken

Beruházások, építkezések

160

Udvarhelyszéki infrastrukturális beruházásokat tekintett meg és a helyi közösségek képviselőivel találkozott a megyei tanács küldöttsége tegnap.

Elágazás a DJ 135 jelzésű megyei úton. Helyszíni szemle Fotó: HMT sajtószolgálat

A 135-ös jelzésű, Kobát­fal­vát, Tarcsafalvát és Tor­dát­falvát összekötő megyei út, valamint a 134A jelzésű, Kissolymost Székelykeresztúrral összekötő megyei út javítási munkálatait tekintette meg tegnap Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke Kolumbán Dávid térségi megyei tanácsos, valamint a megyei önkormányzat beruházási vezérigazgatóságának munkatársai kíséretében. A megyei elöljáró fontosnak tartotta, hogy a járható utak kapcsolják össze nemcsak a megye térségeit egymással, hanem a szomszédos megyékkel is.
Tarcsafalván és Tordátfalván a helyi lakosság kisebb csoportjával is találkoztak a megyei tanács munkatársai, a megbeszéléseken jelen volt Péter Zoltán, Siménfalva község polgármestere és Mikó Ferenc unitárius lelkész, valamint a kivitelező cég képviselője.
Borboly Csaba cáfolta azokat a tévhiteket, miszerint nem fejezik be az út javítását, megerősítve, hogy a teljes útszakaszt megújítják.
– Rendelkezünk az ehhez szükséges pénzalappal – szögezte le, hozzáfűzve: bízik benne, hogy a kivitelező is abban érdekelt, hogy tartsa a jövő őszi határidőt.
A megbeszélésen felmerültek a települések vízellátásával kapcsolatos gondok is. A 2013-ban épített hálózat vezetékeit nem fektették megfelelő homokágyba, így a nagyobb kövek számos csőszakadást idéztek elő, akadályozva a folyamatos vízellátást.
– Ez a kivitelezési hiba Hargita Megye Tanácsát érinti, így ki fogjuk vizsgálni, hogy hol történt a tévedés, a tervezési vagy kivitelezési szakaszban, megoldást keressünk, és nemsokára visszajövök a helyi lakosokkal egyeztetni a megoldásról – vállalta Borboly Csaba.
A 134A jelzésű megyei út negyedik szakaszának felújítási munkálatai során felmerült problémákról is egyeztettek az érintettekkel, a tanácskozáson jelen volt Nagy Lajos, Románandrásfalva község polgármestere, valamint Köblös Domokos, Székely­ke­resztúr alpolgármestere. A Szé­kely­ke­resztúr és a halastavak közötti szakasz esetében még két gázvezeték védelmét kell megoldani, e munkálatok közbeszerzését a napokban indítja a megyei tanács, ugyanakkor tisztázni kell az első két szakasz tulajdonjogi helyzetét, ezért nem kezdte el itt a felújítást a kivitelező. Továbbá egyeztetni kell a tervezővel, s minden valószínűség szerint módosítani kell a kivitelezési terveket a székelykeresztúri, betonelemeket tartalmazó útszakasz esetében, a megfelelő minőségű kivitelezés érdekében.
– Egy építkezés mindig okoz kisebb-nagyobb gondokat, ezért fontos, hogy gyakran terepszemlét tartsunk, valamint egyeztessük az érintett lakossággal. Vannak nehézségek, de a célunk nem a meghátrálás, hanem a közös megoldáskeresés. Ez történt ma is, és köszönöm mindenkinek, aki ebben partnerünk, aki erre hajlandó időt és energiát áldozni, ugyanis a végeredmény mindannyiunk javát fogja szolgálni – összegezte a terepszemlén tapasztaltakat Borboly Csaba.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.