Terepkerékpáros- verseny Güdücön

77

Rangos terepkerékpáros-versenyt tartanak vasárnap a Gyer­gyói-medencében, a Gü­düc MTB nevet viselő viadalra nemcsak az országból, hanem külföldről is neveztek. A versenyre ma és holnap még előzetesen és kedvezményesen lehet nevezni, de a helyszínen is fogadnak még iratkozókat. A felnőttek két táv közül választhatnak, a gyerekeknek pedig külön útvonalat jelöltek ki a szervezők.

A Gyergyói-medence ad otthont az ország egyik legnehezebb pályájú terepkerékpáros-versenyének. A gyergyószárhegyi Güdüc MTB SE évről évre megszervezi a rangos terepkerékpáros-viadalt, amelyre az elmúlt években is nagyon sokan neveztek. A tavalyhoz képest némileg változtak a pályák, ám a versenytávok és a nehézségi szintek ugyanazok maradtak.
Két versenytáv közül választhatnak a felnőttek és ifjúságiak, a tinédzserek és a gyerekek számára egy-egy távot jelöltek ki a szervezők. A verseny egyébként pénzdíjas, és előzetesen még ma és holnap lehet nevezni.
Tavaly a 25 kilométeres távot a leggyorsabban Coliba Cosmin teljesítette, a győztesnek 1 óra 24 perc és 34 másodperc kellett a sikerhez. A második és harmadik helyezett között mindössze három másodperc volt a különbség, a cél előtti sprintet végül Ilyés Ferenc nyerte Csergedi István előtt, hátrányuk a nyerteshez képest öt perc volt. Az elmúlt évben hetvenhatan teljesítették a rövidebb távot.
Az 50 kilométeres táv győztese 2 óra 46 perc 50 másodperccel Kelemen Árpád lett, Málnási József Attila közel negyedórás hátránnyal a második helyen zárt, míg Elekes Lászlónak a harmadik helyért több mint három órát kellett tekernie. A távot húszan teljesítették.
A nőknél a 25 km-es versenyt Szilárd Ágnes 2 óra 25 perc alatt teljesítette, míg a hosszabb pályán Fodor Emese 4 óra 6 perc alatt ért célba.
Lapzártánkig az idei versenyre 138 előzetes nevezést jegyzett a szervező, ám ez biztosan módosulni fog, hiszen ma és holnap még a viadal honlapján, illetve vasárnap reggel a helyszínen is lehet iratkozni, természetesen felárért. A verseny egyébként pénzdíjas, a nyílt verseny győztese a 25 km-es távon 500, míg az 50 km-es távon 700 lejt kap, ugyanakkor a legjobb hegymenőt 200 lejjel jutalmazzák. Ugyanakkor a kategóriagyőztesek 300, a második helyezettek 200, míg a harmadikok 100 lejt kapnak.
A 25 km-es távon a nyílt verseny mellett a férfiak négy kategóriában indulhatnak: 14–18, 19–29, 30–39 évesek és 40 év fölöttiek, a nőknél csak nyílt kategória lesz. Az 50 km-es távon a nyílt verseny mellett a 19–29, 30–39 és 40 év fölöttiek kategóriájában nevezhetnek a férfiak, míg a nők csak a nyílt versenyt választhatták. Az 5–8 és a 9–13 éves gyerekek hat kilométert kell teljesítsenek, számukra könnyebb pályával készült a szervező.
A 25 km-es pálya közepes nehézségű, az útvonal: rajt: Güdüc, Ditró-pataka, Pricske, Kőházak, Benevesze, Güdüc. Az 50 km-es nehéz pálya útvonala: Güdüc, Ditró-pataka, Vartus-nyaka, Kőháza, Pricske, Gárgyás-kútja, Hosszúsarok, Várbükk gerince, Pricske (1544 m), Benevesze, Fekete-sarok, Ditrói dombok, Güdüc. Mindkét pályán 706 métert emelkednek, majd ereszkednek a versenyzők.
Szombaton 12 és 18 óra között a szervezők terepszemlét biztosítanak a résztvevőknek a versenypályákon, vasárnap 0 és 9.30 között lesz az iratkozás és a rajtcsomagok átvétele, 9.35-kor tartják a technikai eligazítást, az 50 km-es távra nevezők 10, a 25 km-es távra iratkozók 10.30-kor indulnak, míg a gyerekek a 6 km-es táv teljesítéséhez 11 órakor rajtolnak el. A díjkiosztást 16.30-ra tervezték a szervezők, ám az időpont a versenyzők beérkezésének függvényében változhat.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.