Templomfelújítások megyeszerte

Megyei önkormányzati támogatásból

57

Belső javításokat végeznek a tusnádi római katolikus templomon, megújul a sekrestye, javítják a fűtésrendszert és a templom hangosítási rendszerét. De belső javításokat végeznek a templomkápolnán, a parókián és a kántori lakáson is. Ezeket a munkálatokat pályázat révén finanszírozza Hargita Megye Tanácsa, előbbire 70 ezer lejt, utóbbiakra 40 ezer lejt fordítanak. A finanszírozási szerződést október 4-én írta alá Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Csont Ede tusnádi plébános.

Látogatás az atyhai templomban. Nemsokára elkészül Fotó: HMT sajtószolgálat

A lázárfalvi Szent Miklós-templomot is felújítják, ezt 80 ezer lejjel támogatja Hargita Megye Tanácsa. Szintén 80 ezer lejjel támogatja a megyei tanács a kozmási parókia épületének külső javításait. A finanszírozási szerződéseket október 5-én, pénteken írta alá Borboly Csaba megyeelnökkel Fejér Mátyás pápai káplán és Tamás József ifj. plébános. Újtusnádon a kápolna tetőszerkezetét javítják, ehhez 60 ezer lejjel járul hozzá pályázata révén a megyei tanács, a támogatási szerződést a megyeelnök mellett László András plébános látta el kézjegyével.
Az atyhai római katolikus templom felújítását pályázati programjából 40 ezer lejjel támogatja Hargita Megye Tanácsa, a finanszírozási szerződést október 6-án írták alá Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Pál Antal plébános. A megyeelnök Győrfi József falufelelőssel meglátogatta az újjáépített templomot, amelynek a felújítása már az utolsó lépéseknél tart, még a belső bútorzatok kell elkészüljenek és a külső területrendezés.
A korondi római katolikus, illetve az unitárius egyházközösséget is 35 ezer lejjel támogatja a megyei tanács, utóbbi esetében az összeget a fenyőkúti templom javítására fordítják.
Gyergyóújfaluban a római katolikus egyház 35 ezer lejt kapott a közösségi ház külső felújítására. A finanszírozási szerződést október 6-án írták alá Borboly Csaba megyeelnök és Tankó Géza plébános.
– Történelmi egyházaink szerepe közösségeinkben vitathatatlan. Hargita Megye Tanácsa évről évre támogatja egyházainkat pályázati programja révén, hogy templomaink, egyházi ingatlanjaink a közösség találkozásának méltó helyei lehessenek – nyilatkozta Borboly Csaba.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek