Telt házas előadásokon örülnek a kicsik

Bábszínház Gyergyószentmiklóson

35

Olvashattak már korábban lapunkban a gyergyószentmiklósi HalVirág Bábszínházról, amely most már nemcsak az iskolákban és az óvodákban, hanem az általuk kialakított Bábudvarban is színvonalas előadásokat tart. A tevékenységük iránti érdeklődés nyomatékosítja, hogy napjainkban is van igény a klasszikus bábelőadásokra, a gyermekek és szüleik lelkesedése pedig töretlen, hisz – a két éve műsoron lévő – a Gyilkos-tó legendája című legutóbbi előadásán is telt ház előtt játszottak.

Népes közönség a Bábudvarban. Kicsik nagy érdeklődése Fotó: Kertész László

Nem szokatlan látvány, ha a HalVirág Bábszínház előadásainak végén a gyermekek önfeledten játszanak a bábokkal, hisz erre minden alkalommal lehetőséget biztosítanak a bábosok. Ebben a színházi évadban eddig négy alőadást tartottak műsoron (Vert visz veretlent, avagy a róka és a farkas barátsága, a Gyilkos-tó legendája, a Világszép nádszál és a Kőleves), és havi két alkalommal tekinthető meg valamely darabjuk a HalVirág Egyesület által bérelt városközponti, tetőtéri helyiségben.
Az egyesület vezetője, Borsos Virág rámutatott, mindig a Facebookon hirdetik meg a soron következő előadást, azonban előzetes bejelentkezés szükséges, mivel legfeljebb 40 személy befogadására alkalmas a Bábudvar.
– Több gyermek sokadik alkalommal tekinti meg ugyanazt az előadást, és mivel rendszerint szombaton vannak az előadások, a nagyobbak közül többen „elengedik” felnőtt kísérőjüket a zöldségpiacra – mondta.
A következő előadás a Vert viszi a veretlent, avagy a róka és a farkas barátsága lesz, terveik szerint pedig az adventi időszakra a Betlehem csillaga című produkciót újítják fel.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek