Telkeket, épületeket vásároltak

74

Rendkívüli tanácsülésen döntöttek a hét első napján több ingatlan megvételéről Székely­udvarhelyen.

Ingatlanvásárlásról szóló tervezet ingatta meg a testület türelmét: heves vita alakult ki a frakciók között. Végül megszavazták a tanácsosok az Orbán Balázs és a Nicolae Bălcescu utca találkozásánál lévő ház és telek, illetve a Bethlenfalvi út és a Fások utca találkozásánál lévő ház és telek megvásárlását. Előbbiért 75 ezer eurót, utóbbiért 42 ezer eurót fizet a város.
Az említett helyszíneken az épületek lebontása után a forgalom biztonságosabbá tételéért kiszélesítik az utat, illetve körforgalmat alakíthatnak ki.
Jóváhagyták azt is az önkormányzati képviselők, hogy az állat- és autópiac mögötti területen az adásvétel lebonyolítása után parkolókat hozzanak létre.
Két Éltetőkút utcai telek megvételéről is sikerült szavazni, itt egyre növekszik az illegálisan felépített ingatlanok száma, többek között ennek kíván gátat szabni az önkormányzat. A városi stadion mögötti mintegy egyhektáros terület és a rajta lévő asztalitenisz-terem megvásárlásáról is dönteni kellett, itt egyelőre csak a telekvételt szavazta meg a testület.
Az önkormányzat idén tavasszal 3,5 millió lejt tett félre ingatlanvásárlásra, további fejlesztések céljából.

Asztalos Ágnes

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.