Teljesíteni a célt

Galacon kezd az Imperial

22

Nehéz mérkőzéssel kezdi a bajnoki idényt a Csíkszeredai Im­perial Wet csapata, amely a teremlabdarúgó-bajnokság tavalyi ezüstérmesének, a Galaci Unitednek az otthonában játszik. A három pont a cél.

A nyári munkának ma meg kell mutatkozzon az eredménye Fotó: László F. Csaba

Vannak csapatok, amelyek már elkezdték a 2018/2019-es teremlabda­rúgó bajnoki idényt, vannak viszont, akik csak ezután vágnak neki. Utóbbiak sorát erősíti a Csíkszeredai Imperial Wet is, amely ma este 18.30 órától a tavalyi ezüstérmes Galaci United otthonában kezd. Az elutazás előtt a csapat új vezetőedzőjével, Cosmin Ghermannal beszélgettünk, aki másodszor tér vissza Csíkszeredába a tavalyi idénybeli Románia-kupa Final Four után.
– Ugyanolyan jól érzem magam, mint az első alkalommal. Van egy kitűnő klubelnökünk, amilyen ritkán látni a honi futsal vagy egyáltalán a sport világában. A karrieremben ez egy újabb kihívás, vagyis hogy teljesítményt érjünk el. Ahol voltam eddigi pályafutásom során, mindig ez volt a cél. A klubelnök nagyon szeretné, ha megnyernénk a bajnokságot, ezért nagyon örvendek, hogy engem kért fel a munkára. Továbbá örvendek, hogy egy remek keretet adott a kezembe. Reméljük, az álmot teljesíteni tudjuk. Véleményem szerint a legerősebb keretünk van jelenleg a román bajnokságban – fogalmazott Gherman.
A ma esti galaci vendégszereplésre is kitért, mondván, győzni mennek, de a három pontért nagyon meg kell majd küzdjenek.
– Természetesen, hiszen a tavalyi ezüstérmesről beszélünk. Jól ismerem a csapatot, hiszen hat hónapon át készítettem fel őket a tavalyi idényben. Nem lesz könnyű, de amennyiben úgy fogunk játszani, miként készültünk az elmúlt időszakban, akkor minden esélyünk megvan a győzelemre. A keret szintjén jobbak vagyunk, de ez nem azt jelenti, hogy felállunk a pályára és nyerünk. Keményen kell küzdenünk végig – zárta mondanivalóját az edző.
A Székelyudvarhelyi FK tegnap este már meg is kezdte a bajnokságot a Futsal Poli Iași ellen, amely mérkőzés viszont lapzárta után ért véget.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek