Téliesítették a teniszpályát Székelyudvarhelyen

Edzéslehetőséget kaptak a diákok

23

Székelyudvarhelyen szokatlan buboréksátor tűnt fel a városi sportcsarnok melletti teniszpálya fölött, ám ezt a lehetőséget más városokban már régóta használják. Nemcsak a salakpályát védik meg a téli fagyoktól, hanem az Iskolás Sportklub (ISK) diákjainak is lehetőséget biztosítanak a téli edzésekre.

Buboréksátor a teniszpálya fölött. Más városokban már nem újdonság

Mivel téli időszakban is éppen annyi edzésük van a diákoknak, mint más időszakban, és iskola után a városban már az összes terem foglalt, ezért döntött úgy az Iskolás Sportklub vezetősége, hogy téliesíti a teniszpályát.
A teniszezők téli időszakban eddig valamelyik iskola tornatermébe vagy a sportcentrumba jártak edzeni, viszont a bérlés mindenhol pénzbe került.
Egy helyi vállalkozó támogatásával sikerült beszerezniük a ballont, a sportcsarnokból átvezették a gázt, hiszen meleg levegő tartja fenn a sátrat. Nemcsak a gyerekek kaptak télire edzéslehetőséget, hanem a hobbiteniszezők is használhatják, az esti órákban pedig kiadják a felületet, így nem áll fölöslegesen a téli szezonban a salakpálya, amelyet eddig a jég meg a hó teljesen megviselt, tönkretett.
– Hőszabályozó gondoskodik az állandó 12 Celsius-fokról, ha eléri ezt a hőfokot a hőmérséklet, akkor csak levegőt fúj be a rendszer, hogy fenntartsa a sátrat. Egyelőre úgy tűnik, hogy gazdaságos. Más városokban már régóta használják, hiszen nem kerül annyiba, mintha valahol bérletet kellene fizetni – tájékoztatta lapunkat Bartus Attila, az Iskolás Sportklub igazgatója.

Nagyálmos Ildikó

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek