Téli sportok hétvégéje

Síelni mehetünk, focisoknak, teremfocisoknak szurkolhatunk

114

Három síverseny is lesz a hétvégén Hargitafürdőn, ma az FK Csíkszereda, holnap a Székelyudvarhelyi FC játszik felkészülési mérkőzést. A csíki és gyergyószentmiklósi teremfocisok is hazai pályán játszanak, az ifjúsági kosárlabdázók viszont Bukarestben és Craiován szerepelnek. Az FK Székelyudvarhely viszont rangadót játszik Galacon.

Az elefántcsontparti Aristi is próbajátékon van az SZFC-nél Fotó: szfc.ro

Síversenyek Hargitafürdőn
Magyarország Csíkszeredai Fő­konzulátusa, Csíkcsicsó Polgármesteri Hivatala és közbirtokossága, a Csíkszeredai ISK és a megyei Sí-Biatlon Szövetség szervezésében holnap 10 órától tartják a VI. Konzul-kupa síversenyeket Hargitafürdőn. A lesiklóverseny helyszíne a Miklós-pálya lesz, míg a sífutó viadalra a biatlonpályán kerül sor. Nevezni a helyszínen lehet 8 és 9 óra között 30 lej ellenében, a garancia 10 lejbe kerül. Felnőtteket és gyerekeket egyaránt várnak mind a két versenyre.
Vasárnap a Hargita Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság szervezésében tartják a hargitafürdői sílövőpályán a 36. Mindannyiunk Egészségére Téli Símaratont. A versenyen leigazolt sportolók és amatőrök is részt vehetnek, nevezni még ma lehet előzetesen az igazgatóság csíkszeredai székhelyén (Hősök u. 7. szám) 9 és 15 óra között, de iratkozásokat elfogadnak a verseny napján a helyszínen 8 és 9.45 óra között. A résztvevőket vasárnap autóbusz szállítja ki Hargitafürdőre, a jármű reggel 8 órakor a Liviu Rebreanu Általános Iskola elől indul.
A nyílt verseny, valamint a kategóriák első három helyezettjei kupát, érmet és érdemoklevelet kapnak. A korcsoportok: 10 év alattiak; 11–12 évesek, 13–14 évesek, 15–16 évesek, 17–20 évesek, 21–30 évesek, 31–40 évesek, 41–50 évesek, 51–60 évesek, 61–65 évesek, 66–70 évesek, 71–77 évesek, 77 évnél idősebbek. A 15 és 60 év közöttiek hat, a többi korosztály három kört kell teljesítsen a hargitafürdői sílövőpályán – közölték a szervezők.

Pályán a focisok
Az FK Csíkszereda törökországi edzőtáborozását követően a héten már itthon készült a 3. Liga tavaszi rajtjára, illetve a két hét múlva sorra kerülő Románia-kupa negyeddöntőjére. A csíkiak ma már mérkőzést is játszanak, 14 órától a 2. Liga 15. helyén álló Bákói Aerostart fogadják. Amennyiben alkalmas lesz a Márton Áron Gimnázium mögötti műgyepes pálya, úgy a találkozót ott játsszák, viszont ha a pálya a játéknak nem megfelelő, akkor az Erőss Zsolt Aréna melletti műfüves pályán lesz a mérkőzés – közölte lapunkkal az FK Csíkszereda képviselője.
A Székelyudvarhelyi FC szerdán a Prahova megyei bajnokságban szereplő Păulești csapatát fogadta, Mészáros Alpár tanítványai Oprea, Dinu, Jankó és Györgydeák találataival 4–0-ra nyerték a meccset. Az SZFC holnap 12 órától a székelyudvarhelyi a műgyepes pályán újabb felkészülési mérkőzést játszik, amelyen a Maros megyei bajnokság éllovasát, a Marosvásárhelyi VSK-t fogadják.

Teremben is fociznak
Mindkét Hargita megyei csapat holnap játszik a hazai teremlabdarúgó 1. Liga 15. fordulójában. A csíkszeredai Imperial Wet 17 órától az Erőss Zsolt Arénában fogadja a sereghajtó Kolozsvári Clujanát, míg az FK Székelyudvarhely 18.30-tól Galacon az United ellen lép pályára.
A 2. Liga 12. fordulójában a Gyer­gyóremetei Kereszthegy szabadnapos, az Inter Gyergyó pedig vasárnap 13 órától Gyer­gyó­szár­he­gyen a Segesvári Pro Tineret csapatát fogadja.

Kosaraznak az ifik
Olténiában szerepel a hazai U14-es fiú kosárlabda-bajnokság nyolcadik tornáján a VSK Csíkszereda. Vita András csapata vasárnap 10.30-tól a Kolozsvári ISK-Viitorul, 13 órától pedig a házigazda ISK Craiova ellen szerepel.
Az U14-es lánybajnokság nyolcadik tornáján az ISK Gyer­gyó­szent­miklós a fővárosban játszik, a gyer­gyóiak holnap 10 órától a VSK Plo­iești, 12.30-tól pedig a házigazda ISK-2 ellen lépnek pályára.
Az U18-as lánybajnokság C csoportjának második tornáját Bu­karestben rendezik. A VSK Csík­szereda csapata holnap 10 órától a fővárosi Sportul Studențesc, 15 órától a Brassói ISK-Brașovia, vasárnap 10 órától pedig a Bukaresti Raptors ellen lépnek pályára. Az első tornát követően a csíki lányok százszázalékos teljesítménnyel vezetik a C csoportot.

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek