vasárnap, november 29, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Téli házaló szokások

A Hagyományok Háza ünnepi rajzpályázatot hirdet, amelynek középpontjában idén a téli házaló szokások állnak. A leadási határidő: december 4.

Advent a karácsonyi előkészületek időszaka. A négy ünnep előtti hétben a harsány mulatságok helyett a csendes várakozás, a reménykedés, a befelé fordulás játszik szerepet. A közösségi élet természetesen ilyenkor sem szünetel teljesen, hiszen ebben az időszakban készülnek fel az ünnepi bemutatkozásra a betlehemesek, a kántálók és egyéb karácsonyi játékok előadói.

Az idei rajzpályázat a téli házaló szokások megjelenítésére hívja pályázóit.

A szervezők kérik, tanulmányozzák – a helyi hagyományok alapján is – a szentcsalád-járás, pásztorok vesszőhordása, kántálás (mendikálás), betlehemezés, névnapköszöntés, regölés, vagy épp az aprószentek napi vesszőzés szokásait, és szabadon választott technikával alkossák meg a kiválasztott népszokás résztvevőit!

A rajzpályázat által: a gyerekek megismerkedhetnek a jeles napok történetével, hagyományaink szerepével, valamint az életkori sajátosságaiknak megfelelő alkotói technikákkal; a tanulók képzelőereje, kreativitása fejlődhet, a tehetségesebbeknek lehetőségük nyílik a határokon átnyúló versenyen való bemutatkozásra.

Korcsoportok: 1. kategória: óvodások; 2. kategória: általános iskola 1–4. évfolyamai; 3. kategória: általános iskola 5–8. évfolyamai; 4. kategória: középiskola 9–12. évfolyamai.

Nevezési feltételek: az A4-es méretben, tetszőleges technikával készített alkotásokat névvel, e-mail-címmel, telefonszámmal, a készítőéletkorával ellátva várjuk a Hagyományok Háza címére:

HAGYOMÁNYOK HÁZA

Karácsonyi Zoltán

Szervezési és Kommunikációs Főosztály

1251 Budapest, Pf. 23

Online pályázás: a rajzok beküldésére idén először online is lehetőséget teremtenek a szervezők. Ez esetben az alkotások szkennelt vagy fotózott anyagát kérik az intézmény weboldalán található app segítségével elküldeni jpg vagy pdf formátumban (maximum 4MB méretben).

A beküldött pályamunkákat szakmai zsűri bírálja el. A pályázati kiírásnak megfelelő alkotások beküldőit minden esetben alkotói emléklappal jutalmazzák. A kiállítás anyaga megjelenik a Hagyományok Háza weboldalán, a nyertes pályázatokat oklevéllel, tárgynyereménnyel is díjazzák. Emellett a rajzok kiállításon is megtekinthetők lesznek az intézmény Corvin téri székházában, a tárlat megnyitásának időpontjáról a szervezők a pályázat lezárulta után értesítést küldenek.

A szervezők kérik, hogy a pályázók az alkotásokat őrizzék meg, mert az értékelést követően a nyertes pályaműveket postai úton is bekérhetik. 

A pályamunkák leadási határideje: 2020. december 4.

További információ és jelentkezés: 

https://hagyomanyokhaza.hu/hu/node/5363, 

https://hagyomanyokhaza.wixsite.com/rajzpalyazat2020.

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb