Téli gazdatanfolyamokat hirdet a szakigazgatóság

49

Méhészet, gyümölcstermesztés, illetve a növénytermesztést, állattenyésztést egyaránt átfogó általános mezőgazdaság terén is tovább képezhetik magukat a Hargita megyei gazdálkodók. A Hargita Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság akkreditált téli tanfolyamaira december 25-ig fogadják az érdeklődők jelentkezését.

Az előttünk álló téli időszakban is tovább képezhetik magukat a Hargita Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság tanfolyamain a gazdák. A tanúsított, a megyei munkaügyi hivatal által elismert felkészítőkre jelentkező gazdálkodók három szakirány közül választhatnak: az általános mezőgazdász tanfolyamot – kettes fokozatú képzésként – 720 órásra tervezik, míg a méhészképzést, valamint a gyümölcstermesztő tanfolyamokat – első fokozatúakként – 360 órás felkészítőkként hirdetik. A három különböző tanfolyamot az érdeklődő gazdák igényének és létszámának függvényében akár térségenként külön-külön is elindítják: a képzés keretében egy osztály indulásához térségenként legkevesebb húsz fő jelentkezése szükséges. A tanfolyamokra a jelentkezési határidő egységesen december 25.
Az akkreditált, elismert diplomát eredményező tanfolyamok viszont nem ingyenesek. Az általános mezőgazdászképzésért 700 lejes, míg a méhész és gyümölcstermesztési tanfolyamon való részvételért 400 lejes tandíjat kérnek. A Hargita Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság által szervezett gazdatanfolyamokra jelentkezni, illetve a képzésekről bővebb felvilágosítást kérni Csíkszeredában Miklós Leventétől a megyeháza 245-ös irodájában, vagy pedig Székelyudvarhelyen Bölöni Ferenctől, a Rákóczi Ferenc út 84. szám alatti ( az APIA székhelye) második emeleti irodájában lehet. Érdeklődhetnek ugyanakkor a 0726–979404, 0745–327969, 0740–075844, vagy akár a 0266–312318-as telefonszá­mokon is.

Domján Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.