Telefonon lehet kérni: Elszállítják a zöld hulladékot

172

Hétfőn kezdődött és két hétig tart a zöld hulladék begyűjtése Gyergyószentmiklóson. A korábbi évektől eltérően, a rendkívüli helyzet miatt, a lakosságnak telefonon kell bejelentenie erre vonatkozó igényét.

Zöld hulladék zsákokba gyűjtve. Végzik a tavaszi tennivalókat                                              Fotó: László F. Csaba

Az előző években megszokhatták a gyergyó­szent­mik­lósiak, hogy a polgármesteri hivatal tavasszal elszállíttatta a magánházaktól és a lakónegyedekből az összegyűjtött zöld hulladékot. Erre most is van igény, azonban a rendkívüli helyzet miatt nem a korábban megszokott módon zajlik az akció. Az önkormányzat arra kéri a lakosokat, jelentsék telefonon (0266–364494, 0743–621965), ha szeretnék, hogy kertjükből elszállítsák a zöld hulladékot. A begyűjtés hétfőn elkezdődött, s két hétig tart, a bejelentéseket hétfőtől csütörtökig 8–16 óra, pénteken 8–14.30 óra között fogadják. Kérik a kertes házak lakóit, hogy az összegyűjtött faleveleket, gyomnövényeket szemeteszsákokba, míg a fűtőanyag-készítésre felhasználható száraz ágakat, nyesedéket külön halomba tegyék kapuik elé vagy azon belül. A tömbháznegyedekben a zöld hulladékot a szeméttárolók mellé kérik kihelyezni. A városháza közleményben felhívja a figyelmet, hogy a rendkívüli állapotban elsőbbséget élvező feladatok miatt megtörténhet, hogy nem minden esetben tudják vállalni a hulladék azonnali elszállítását, ezért a lakók türelmét kérék.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek