Tehetséggondozó programot hirdetnek

130

A tavalyi sikeren felbuzdulva, idén is megszervezi tehetséggondozó programját a gyergyószentmiklósi Pro Terra Alapítvány, partnerségben a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központtal – jelentette be tegnap sajtótájékoztatón Szőcs Zsuzsánna, az alapítvány vezetője, aki a szárhegyi intézmény művészeti vezetőjével, Ferencz Zoltánnal közösen koordinálja a programot. Mint kiemelte, a művészeti középiskolákba felvételizni vágyó diákok szakszerű felkészítése képezi a tevékenység célját.

Sikeres volt a tavalyi program. Felkészítés Fotó: Kertész László

Összesen tizenhat olyan hetedikes és nyolcadikos gyergyószéki diák jelentkezését várják, akik képzőművészeti téren folytatnák tanulmányai­kat – vezette fel a legfontosabb tudnivalókat Szőcs Zsuzsánna, rámutatva, hogy a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott, ingyenes programra március 18-ig várják a diákok jelentkezését. Hangsúlyozta: amint betelnek a helyek, már nem tudnak újabb jelentkezőket fogadni, ezért érdemes időben jelezni a részvételi szándékot.
A tavalyi programhoz hasonlóan a művészeti középiskolák szaktanárai tartják a felkészítőket: Fazakas Ildikó és Siklódy Ferenc a csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskolából, valamint Lakatos Gabriella és Török Ferenc a székelyudvarhelyi Palló Imre Művészeti Középiskolából.
Az első felkészítőt március 24-én tartják, a gyermekek pedig szombatonként, összesen nyolc alkalommal találkoznak Gyergyószárhegyen.
A tevékenységeket illetően Szőcs Zsuzsánna közölte: többek között tanulmányrajz, csendélet és portré is szerepel a témák között, ugyanakkor a figuratív tér- és emberábrázolást és a különböző grafikai technikákat is megismerhetik a diákok.
Hozzátette, számítanak az iskolák, ezen belül pedig a rajztaná­rok együttműködésére, mondván, akinek van a környezetében olyan diák, aki művészeti középiskolában folytatná tanulmányait, lehetőségei szerint említse meg neki a programot.
Jelentkezni a proterra96@yahoo.com e-mail-címen, illetve a 0744–138720-as telefonszámon lehet Szőcs Zsuzsánnánál.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek