Tehetséges zongoristákat támogatnának

Alapítványt hoznak létre

285

Erdélyi magyar fiatal zenei tehetségeket karolna fel Fejes Krisztina magyarországi zongoraművész. Ennek érdekében alapítványt hoznak létre. Mint megtudtuk: jótékonysági koncerttel hívják fel erre a figyelmet a Márton Áron Főgimnáziumban.

Fejes Krisztina és Péter László. Megversenyeztetik a legjobbakat Fotó: Keresztes Bea

A székely eredetére büszke Fejes Krisztina magyarországi zongoraművész már évek óta keresi a módját, hogy miképpen segíthetne határon túli fiatal tehetségken.
– Európa- és Dél-Amerika- szerte is tanítottam már, és valahol kultúrmissziómnak is érzem mindezt. Művészemberként fontosnak tartom a gyökerek felvállalását és a fiatalabb generáció támogatását – fogalmazott Fejes Krisztina.
A művésznő édesapja által kötődik Székelyföldhöz: nagytatája a Maros-völgyében született. Mint elmondta: az elmúlt hónapokban merült fel annak a lehetősége, hogy alapítványt hoz létre tehetséges erdélyi zongorista fiatalok támogatása érdekében. Komplex oktatási programban gondolkodik, amelynek helyi mentora a csíkszeredai Péter László lesz.
– Tavaly keresett meg László azzal az ötlettel, hogy közösen hozzunk létre egy alapítványt. Mivel hozzám ez mindig is közel állt, nagyon örültem a felkérésnek, és igazából most azon dolgozunk, hogy minél gördülékenyebben elinduljon a folyamat – számolt be Fejes Krisztina, megjegyezve: zongoraverseny alapján választanák ki a tehetséges fiatalokat.
Az elképzelések még nagyon kezdetlegesek, de olyan programot terveznek, amelyre a nemzetközi sajtó is felfigyelhet. Az alapítvány működését jótékonysági koncerttel indítják el, amelynek a Márton Áron Főgimnázium ad helyet.
– Az intézmény igazgatójával való tegnapi egyeztetésünk értelmében Ferenc pápa látogatása és a pünkösdi búcsú közötti időszakban szervezzük meg a koncertet az iskola diákjainak és tanárainak – közölte Péter László.
Az alapítvány bázisa Magyarország lesz, de Fejes Krisztina széles körű támogatásra számít. Mint elmondta, a tehetségek kibontakozását és fejlődését nagyban befolyásolja a segítő és értő szakemberek jelenléte.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek