Tehetséges diák ösztöndíja

916

Borbáth Eszter, a csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskola III. B osztályos tanulója a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjban részesült. Az ösztöndíjra a magyarországi Nemzeti Tehetség Program keretében lehet pályázni.
Az ösztöndíj-pályázatot a magyar kormány Emberi Erőforrá­sok Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő hirdette meg.


A Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjat Borbáth Eszter számára a nyelvészeti tehetségterületen kiemelkedő képességeinek fejlesztése céljából ítélte meg az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, 300 000 forint értékben.
A nyolcéves kislány eddigi legkiemelkedőbb eredménye a 7. Fürkész helyesírási és nyelvhelyességi verseny országos döntőjén elért első helyezés. A versenyt a hazai Nevelési és Tudományos Kutatási Minisztérium Kisebbségi Főosztálya, Bihar megye tanfelügyelősége, illetve a nagyváradi 16-os számú Általános Iskola szervezte 2018. április 21-én, Nagyváradon. A verseny országos fordulóján Borbáth Eszter a második osztályosok között 99,5 ponttal nyert (a lehetséges 100-ból). Eszter tanítója, aki a versenyre is felkészítette és elkísérte, Kántor Zsuzsánna, a Nagy István Művészeti Középiskola tanítónője, akinek áldozatos munkája lehetővé tette az ösztöndíj elnyerését.
A Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjra (A pályázat kódja: NTP-NFTÖ-18), a Nemzeti Tehetség Program keretében a pályázatok benyújtása folyamatos, a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig. Pályázni a beadási szakaszok szerint, 2018. november 30-ig vagy 2019. február 28-ig lehet.
A Nemzet Fiatal Tehetségei­nek támogatására kiírt ösztöndíjpályázat „A1” komponense keretében a beadás időpontjában 8 évet betöltött és 12 évnél fiatalabb, kiemelkedően tehetséges köznevelési intézményben tanulói jogviszonnyal rendelkező hazai és határon túli magyar tanulók egyedi fejlesztésének ösztönzésére lehet pályázni ösztöndíj támogatásra. A felhívás „A2” komponense keretében 12–25 éves diákok; a „B” komponens keretében pedig 18–35 éves saját tudományos kutatómunkájukban kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek pályázhatnak.

Borbáth Csilla, Csíkszereda

Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek