Tegnap számolták meg a szavazatokat

37

A Csillagvár Szülők és Pedagógusok Egyesülete, az Elek Apó Unokái Egyesület és a Kékiringó Alapítvány nyerte el a közösség támogatását, a három civilszervezet részesül a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) Ön dönt! elnevezésű pályázatának pénzalapjából. A közösségi kártyát használó vásárlók által leadott szavazatokat a tegnap számolták meg.

A számlák hátán szavazhattak a vásárlók. A voksok megszámláltattak Fotó: SZKA
A számlák hátán szavazhattak a vásárlók. A voksok megszámláltattak Fotó: SZKA

Idén első alkalommal lehetett szavazni az SZKA Ön dönt! pályázatában. A februárban meghirdetett kiírásra nyolc civilszervezet jelentkezett, a közösségi kártyát használóknak pedig 13 napjuk volt arra, hogy a Merkúr és a Szuper üzletekben, a szombatfalvi és a bethlenfalvi Harmopan üzletekben, valamint a Réka Gyógyszertárban voksoljanak valamelyik számukra szimpatikus szervezetre, illetve annak projektjére.
A szavazatszámlálás tegnap délelőtt zajlott, több, a pályázatban résztvevő civilszervezet egy-egy képviselője is részt vett a munkában. Összesen 2105 érvényes szavazatot jegyeztek – tájékoztatott Péter Attila, az Ön dönt! projekt vezetője.
A legtöbb voksot, szám szerint 444-et a Csillagvár Szülők és Pedagógusok Egyesülete kapta, az elnyert támogatásból elkészülhet Babóca kertje, azaz zöld parkot alakítanak ki a Csillagvár Napközi Otthon udvarán. Az igényelt 3890 lejből többek között mezítlábas sétányt építenek ki, amely hatékonyan hozzájárul majd a gyermekek mozgásfejlesztéséhez.
404 szavazattal a második helyre került az Elek Apó Unokái Egyesület, amely 4000 lejt kért. Az egyesület egyébként a szintén a nagy mesemondó nevét viselő iskola elemiseinek kórusát „tömöríti”, a pénzt népies jellegű fellépőruhákra fogják elkölteni.
A harmadik szervezet, amely az idei első kiírásban még támogatáshoz jut a közösség jóvoltából, nem más, mint a Kékiringó Alapítvány. A néptáncosokra leadott 339 voks elég volt ahhoz, hogy elnyerjék a kért 3750 lejnyi összeget, amelyből laptopot, multifunkcionális nyomtatót vásárolnak, mert a Kékiringó Néptánccsoport ügyeit intéző civilszervezetnek azért komoly irodai munkát is kell végeznie a táncosokért és a táncért.
Maga a kiosztandó összeg is a közösségi kártyát használó vásárlóknak köszönhető, akárcsak az, hogy ezúttal milyen projektek valósulhatnak meg. Összesen 11.640 lejt osztottak szét, a megmaradt 360 lej visszakerül az Ön dönt! alapba – tudtuk meg a projektvezetőtől.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.