Te mit választanál?

116

Ritka eseménysorozatok veszik kezdetét a héten a csíkszeredai sportéletben, hiszen két sportágban két döntőt is rendeznek, amelyre még nem volt példa az elmúlt időszakban. Ami viszont kényelmetlen, hogy a sportágak versenynapjai azonos napra esnek.
Tudniillik, ma és holnap 18.30-tól a Csíkszeredai Sportklub és a Brassói Corona elkezdi az egyik fél negyedik győzelméig tartó román jégkorongbajnoki döntőjét. Ma és holnap az Erőss Zsolt Arénában pedig teremlabdarúgó Románia-kupa négyes döntőre kerül sor, ahol az első liga újonca, a Csíkszeredai Imperial Wet is kivívta a szereplés jogát, miután búcsúztatta a Dunărea Călărași-t, illetve a Galaci Unitedet.
A szerdai napon viszont mindkét sportág mérkőzésének egy nagy vesztese lesz, éspedig a nézők, akik valamelyik eseményről le kell mondjanak. Szerdán ugyanis míg a hokimeccs 18.30-tól, addig a teremfoci-mérkőzés 19.30-tól kezdődik. És hogy a nézők veszítenek, ezt arra alapozom, hogy a teremfocimeccseken is – a jégkorong mellett – a legutóbbi találkozókon telt ház volt. Mind Galac ellen, mind például az FK Székelyudvarhely elleni székely derbin is.
Viszont azt is tudom, hogy ez nem a csapatokon múlott, hiszen mindkét fél kész tények elé volt állítva, ami a időpontokat illeti. Ami pedig a jövőt illeti, remélhetőleg a Csíkszeredában működő klubok egyeztetni fognak majd, ha átfödések vannak a meccseik között, hiszen ez az ő érdekük, ugyanakkor a nézőké is, akik sok esetben több eseményre is elmennének.
Az újság viszont olyan szerencsés helyzetben van, hogy olvasóink nem maradnak le egyik beszámolóról sem, hiszen két sportújságíró van alkalmazásban. Már csak az a kérdés, hogy ki hova megy?!

Darvas Attila

A cikk a Hargita Népe március 27-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek