Távolabbról is nevezhetnek

Fától fáig, verstől versig online

42

Idén a virtuális térben szervezi meg a nagygalambfalvi iskola az immár tizennyolcadik kiírásához érkezett Kányádi Sándorról, a falu szülöttéről elnevezett versmondó versenyt.

Toborzó a költő szobránál                                                                                                        Fotó: Facebook

Facebook üzenetben jelentette be Bálint Hajnal, a nagygalambfalvi iskola igazgatója, hogy idén sem marad el a Kányádi Sándor versmondó verseny, ugyanis virtuálisan szervezik meg.
– Nagygalambfalván minden év májusában összegyűl egy lelkes csapat, és verssel ünnepel Kányádi Sándor születésnapján. A XVIII. megyeközi Fától fáig, verstől versig Kányádi Sándor versmondó versenyt ebben az évben rendhagyó módon szervezzük meg. Minden verskedvelő erdélyi diákot és pedagógust szeretettel biztatunk, vegyen részt versenyünk online kiadásán. Mondja el kedvenc Kányádi-versét, készítsen egy legtöbb 3 perces, fekvő tájolású videót, és küldje el a kanyadivers@galamb.ro e-mail-címre – hívja fel a figyelmet az igazgatónő.
A videókat többféleképpen juttathatják el a szervezőknek: feltölthetik a Google Drive-ra, majd megoszthatják a fenti e-mail-címmel; elküldhetik a wetransfer.com oldal segítségével (max. 2 GB); elküldhetik a mammutmail.com oldal segítségével (max. 400 MB) vagy a toldacuccot.hu oldal segítségével (max. 800 MB regisztrációval). A felvételeket MP4, AVI, MPG, MOV vagy WMV formátumban kérik. Beküldéskor a videó nevében meg kell jelölniük a versmondó gyermek/pedagógus teljes nevét és a kategóriát. A bejelentkezéshez feltétlenül szükséges a következő adatlap kitöltése is: https://forms.gle/y2V6taq9ZTGFbnKV8.
A pályázatok beérkezésének határideje 2020. május 6., éjfél. A beérkezett videókat korosztályonként értékeli a szakmai zsűri: 1. korosztály: előkészítő−I–II. osztály, 2. korosztály: III−IV. osztály, 3. korosztály: V−VI. osztály, 4. korosztály: VII−VIII. osztály, 5. korosztály: pedagógusok – korhatár nélkül. Az elbírálás szempontjai: előadásmód, szép, tiszta beszéd, korosztálynak megfelelő versválasztás.
Minden korosztály első három helyezettje könyvjutalomban részesül, amit a megadott címre utólag postáznak. Minden résztvevőnek névre szóló emléklapot küldenek a megadott e-mail-címre. A beküldési határidő lejárta után, május 7–10. között közönségszavazásra is sor kerül, melynek módjáról a Nagygalambfalvi Általános Iskola közösségi oldalán közölnek részleteket a megfelelő időben. Eredményhirdetés május 11-én várható. Kérdéseket, észrevételeket a kanyadivers@galamb.ro e-mail-címre várnak.
– Tudjuk, hogy sok a tehetséges diák és pedagógus, kíváncsian várjuk a szavalatokat, minden jelentkezőnek örülünk. Reméljük, hogy ebben az évben Erdély távolabbi tájairól is köszönthetünk résztvevőket, hiszen most nincs elődöntő és nincs távolság sem! – fogalmazott Bálint Hajnal igazgató.

Nagyálmos Ildikó

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.