Tavasszal elkezdik

41

Új céggel kötött szerződést a Bögözi Polgármesteri Hivatal, az év elejétől a Sylevy Salubriserv Kft. végzi a szemétszállítást. A községből összegyűjtött hulladék a segesvári lerakóba kerül. Újdonság, hogy jövő hónaptól a lakosoknak a hulladék szelektív gyűjtésére is lehetőségük nyílik.

Korábban az RDE Harghita Kft. szállította el a községből a szemetet, de lejárt a velük kötött szerződés. A községvezetés a lakosok számára előnyösebb feltételekkel kívánt új szolgáltatót találni, végül egyetlen cég jelentkezett a közbeszerzési kiírásra – mondta Farkas Mózes polgármester.
Jelenleg még zajlik a szerződéskötés a lakosokkal, de egy héten belül a községközpontban és az oda tartozó falvakban (Agyagfalán, Décsfalván, Székelymagyaroson, Mátisfalván, Székelydobóban, Vágásban és Bétában) is befejeződik a folyamat – tudtuk meg a hulladékgazdálkodási vállalat regionális igazgatójától, Vágási Leventétől.
A szelektív hulladékgyűjtés a tervek szerint március közepén indulhat. Még folynak az egyeztetések ebben az ügyben, várhatóan minden faluban helyeznek el nagyobb konténereket, de az előre megadott napokon minden háztartásból lehetőség lesz leadni a külön gyűjtött papír-, üveg-, fém- és műanyag hulladékot. A Sylevy Salubriserv Kft. a segesvári hulladéklerakó telepre szállítja az általa összegyűjtött szemetet.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek