Tavaly még petíciót nyújtottak be a szurkolók: Verőlegény Csíkszeredában

12

Garrett Clarke Csíkszeredába. Nagy a megdöbbenés

Hatalmas meglepetésre a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata egy olyan játékost igazolt, le Garrett Clarke személyében, aki ellen a legutóbbi idényben még a csíki szurkolók is aláírásokat gyűjtöttek a játékjogának bevonása érdekében. Ilyen a karma.

Egy évvel ezelőtt a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatának szurkolói aláírásgyűjtést és petíciót szerveztek az akkor még Brassóban jégkorongozó Garrett Clarke játékjogának visszavonása érdekében, sőt a nemzetközi szövetséget is levelekkel bombázták. A közutálatnak örvendő sportoló pedig az idei szezon hátralévő részében Csíkszeredában fog játszani, és ezt a tegnapi nap folyamán jelentette be a Sportklub vezetősége.
– A Csíkszeredai Sportklub örömmel jelenti be, hogy sikerült egyezségre jutnia Garrett Clarke-kal, aki az elkövetkező időszakban a Sportklub kötelékét fogja erősíteni. Különösebb bemutatására nincs szükség, erőteljes játékát megtapasztalhattuk mi is az elmúlt idényekben. Hisszük, hogy játékával, hozzáállásával, kiváló képességeivel még közelebb hoz minket közös céljaink eléréséhez – fogalmaztak a csíkiak közleményükben.

Felkészülni a büntetőpercekre!?
A 27 esztendős Garrett Clarke alapvetően hátvéd pozícióban érzi jól magát, de komolyan tudja segíteni a támadásokat is. Ugyanakkor eddigi pályafutása zömét a tengerentúlon töltötte és az ECHL volt a legmagasabb liga ahová eljutott, sőt az Allen Americans csapatával meg is nyerték a sorozatot a 2014/2015-ös szezonban. A 2015/2016-os idény végén a DVTK Jegesmedvékhez került, ahol együtt dolgozhatott Jason Morgan vezetőedzővel. Az itt eltöltött 14 meccsen is kitűnt keménységével, ám viszonylag kevés büntetőpercet kapott, mindössze 24-et. A korábbi szezonokban sem volt kevés kiállítása, de a következő idények elsöprők voltak. A Brassói Corona színeiben 9 Erste Liga-meccsen 133, míg a román bajnokságban 110 percet szedett össze 10 meccsen. A következő idényben az Indy Fuelben 288 percet kapott a szezon során, és itt csapattárs volt Josh Shallával. A 2018/2019-es idénye is „pazar” lett ilyen szempontból. 16 Erste Liga-meccsen 171, míg 9 román bajnokin 91 percet gyűjtött össze a Brassói Corona színeiben.
A csíki szurkolók vegyes érzelmekkel fogadták érkezését. Volt, aki örvendett, hogy egy ilyen „jó erőben” lévő hátvédet sikerült szerezni, aki majd megvédi a társakat, nem mintha a jelenlegi kanadai kollekció nem lett volna elég kemény ilyen szempontból is. A másik fele némiképp kíváncsian néz a játéka elé, és hiszik, hogy a vezetőedző kordában tudja tartani a játékost, aki remélhetőleg nem lesz a csapat hátráltató eszköze.

Darvas Attila

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek