Tavaly alakultak, de magasra törnek

Magyarországon is bontogatja szárnyait a 4S Street

1 136

Közel egy éve adtunk hírt arról, hogy a gyergyószárhegyi Dreamland Residents zenekar felbomlását követően a banda fiútagjai új zenekart alapítottak. Amint neve is sugallja, négyes formációban indult útjára a 4S Street, időközben azonban Mihály Csaba személyében újabb taggal bővültek, ma pedig már teljes létszámban lépegetnek felfelé a hazai és a magyarországi zenei palettán. Ahhoz képest, hogy egy éve tevékenykednek, számos sikert tudhatnak már a magukénak, újabban pedig kislemez kiadását tervezik. Ami viszont a legfontosabb: nemcsak itthon, hanem Magyarországon is befutni látszik a többnyire popzenét játszó formáció.

Merész célok. Feltörekvőben Fotó: Bartalis Előd

Tavaly május elején véglegesítették a zenekar felállását: Pál Andorhoz, Szabó Lászlóhoz, Fülöp Lorándhoz, valamint Alin Nicuță-hoz egy billentyűs, Mihály Csaba csatlakozott. Fejlődésük rohamos iramát igazolja, hogy egy héttel később már a Szent György Napokon álltak színpadra, a marosvásárhelyi diáknapokon pedig már saját dalokkal szórakoztatták a közönséget.
– Igazából sokkolt minket, hogy kéthetes zenekarként ilyen pozitívan fogadtak – emlékszik vissza Mihály Csaba, mondván, ezt követően még több saját dalt írtak, egyik próbát a másik követte, a megalakulás nyarán pedig már több mint negyven alkalommal koncertezett a 4S Street.
Többek között Nagybányán, Kolozsváron és Temesváron is felléptek, ugyanakkor elvitték a VI. Siculus Fesztivál nagydíját, illetve – 25 év alatti kategóriában – a Legszebb Erdélyi Magyar Dal versenyén is első helyezést értek el.
A fiúk rámutattak, igyekeznek mindenféle fizetett hirdetés nélkül a maguk erejéből előrejutni, éppen ezért is édesebbek a sikeres időszakok. A zenekar dédelgetett álma volt, hogy Magyarországon is megmutathassa rátermettségét, ami a múlt hónapban valósult meg: a 4S Street a Bagossy Brothers Company előzenekaraként léphetett fel Budapesten.
A fiúk nagyon örülnek a BBC-vel ápolt jó szakmai kapcsolatnak, mondván, nagyon sokat jelent a segítségük. Áprilisban eddig nem hallott dalokkal jelenik meg az együttes kislemeze, amelynek stúdió-, illetve utómunkáiban ezúttal is Bagossy László segédkezik.
Mihály Csaba rámutatott, izgalmas időszak következik: felvették a kapcsolatot egy magyarországi menedzserrel, így folyamatban van az anyaországi koncertek szervezése, emellett szinte folyamatosan írják az új dalokat.
– Úgy véljük, hogy egy év alatt sikerült túlszárnyalnunk a saját elképzeléseinket, és mindannyian azt reméljük, hogy mindez valami olyasminek a kezdete, ami mostantól csak felfelé ível – fogalmazott.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek