Tatrangon győzték le a Petrolult

80

Az elhalasztott labdarúgó harmadik liga rajt adta szabad hétvégét hasznosan töltötte az FK Csíkszereda alakulata, amely Tatrangon vette fel a harcot, sikerrel, a harmadik liga III-as csoportját vezető szebb napokat megélt Petrolul Ploieşti-tel.

Önbizalomnövelő győzelmet aratott az FK Fotó: sportpictures.eu

A labdarúgó harmadosztályú bajnokság kényszerszünetét is hasznosan töltötte az FK Csíkszereda alakulata, amely Bálint László György irányításával szombaton Tatrangon játszott egy utolsó felkészülési mérkőzést a bajnoki rajt előtt. A piros-feketék ellenfele az FC Petrolul Ploiești volt, amely jelenleg a harmadosztály harmadik csoportjának éllovasa. Az összecsapásra rendkívül hideg időben került sor, de a tatrangi műfüves pálya megfelelt az elvárásoknak.
A találkozó első komolyabb helyzete a ploiești-iek előtt adódott, Marius Chindris révén, akinek lövését Horváth védeni tudta. A 13. percben az FK került helyzetbe, és Eder Gonzalez közeli fejese a ploiești-iek hálójában kötött ki. Tíz perccel később szabadrúgásból veszélyeztettek a csíkiak, Györgyi Arthur úgy 20-22 méterről próbálkozott, de az ellenfél kapusát nem sikerült becsapni.
Szünet után is küzdős, kemény mérkőzés volt, amely során a játékvezető két kiállítást is eszközölt, előbb Andor (59. perc), majd Ichim (69.) mehetett hamarabb zuhanyozni. Ennek ellenére a ploiești-iek még kétszer egyenlíthettek volna, előbb a 78. percben egy távoli lövésből, amelyet Nagy Barna szögletre mentett, majd a 83. percben egy közeli fejesből, akkor viszont a labda a középső kapufa fölé ment. Az FK Csíkszereda győztesként hagyta el a tatrangi pályát és bizakodva várja a Kézdivásárhely elleni március 10-i bajnoki rajtot.
Eredmény: FK Csíkszereda – FC Petrolul Ploiești 1–0 (1–0) /a csíki gólszerző: Eder Gonzalez (13.)/. Az FK felállítása: Horváth – Kilyén, Lőrincz, Lalic, Csiszer – Fabio, Savin – Eder, Györgyi, Bajkó – Magyari. Játszott még: Nagy – Benkő, Majzik, Csürös, Antal, Hodgyai, Ilyés.
Alakul az SZFC kerete
A Székelyudvarhelyi FC hivatalos honlapján jelent meg a hír, miszerint az udvarhelyi alakulat kerete közel teljes, erről Mészáros Alpár nyilatkozott. A tréner ugyanakkor megjegyezte, hogy a bajnoki rajt csúszása miatt lehet, hogy lesz még egy érkező a keretbe.
Az SZFC a következő kerettel várja a rajtot: kapusok: Pop Rareș, Ricardo Filip, a kapusedző Sebestyén Attila; hátvédek: Szabó Géza, Bogdan Mintaș, Székely Ervin, Csíki Norbert, Vízi Tamás, Tankó Előd; középpályások: Bálint Rajmond, Cristian Chifu, Péter Mózes, Modra Lehel, Györgydeák Apor, Ajrullahu Izet; támadók: Csifó István, Balázs Attila, Ribarics Roland, Ion Marin.

HN-összeállítás

A cikk a Hargita Népe március 5-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek