Tartják az ütemtervet

80

Ütemterv szerint haladnak a Szent Anna Elhelyező Központ csíkszeredai, Haladás utcai foglalkoztató központjának építkezési munkálatai. A nyolcvan, tanulási nehézségekkel küszködő diák elszállásolására és fejlesztésére szolgáló épületegyüttest szeptemberben fejezik be.

Épülnek a Szent Anna Elhelyező Központ diákjainak otthont adó lakások. Őszre kész lesz
Épülnek a Szent Anna Elhelyező Központ diákjainak otthont adó lakások. Őszre kész lesz

Forró-Erős Gyöngyi
forro-eros.gyongyi@hargitanepe
Több mint 40 százalékban már elkészültek azok az épületek, amelyek az ősztől a Szent Anna Elhelyező Központban élő, sérült, illetve tanulási nehézségekkel küszködő gyermekek, fiatalok otthonául szolgálnak majd. A csíkszeredai Haladás utcában márciusban kezdődött meg az építkezés, és amint Elekes Zoltán, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekjogvédelmi Igazgatóság vezetője lapunkat tájékoztatta, úgy néz ki, a kitűzött időpontra, szeptember 10-re be is fejezik a munkálatokat.
Jelen pillanatban már kész van a hét lakóház faszerkezete, az épületeket befödték, négyben már befejezték a víz-, illetve villanyvezetési munkálatokat is. A rekuperációs központ épületének a pincéje készült el mostanig, hamarosan ennek az épületnek is állni fog a faszerkezete.
A projekt költségvetése közel ötmillió lej, ebből 20 százalékot fedez a megyei tanács, a többi a kormány által kezelt pénzösszeg. Az itt felépülő házakban nyolcvan, 14–26 év közötti, tanulási nehézséggel küszködő, a Szent Anna iskolában tanuló fiatal lel otthonra és kap lehetőséget arra, hogy a családihoz hasonló környezetben éljen, készségfejlesztő tevékenységekben vehessen részt és állapotának megfelelő rehabilitációs szolgáltatásokban részesüljön.

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.