2021, január 28, csütörtök.
custom_html_banner1

Tartják a színvonalat

Ha nem táncoktatás, akkor erőnléti felkészülés zajlik a gyer­gyószentmiklósi Step Dance Sport­klubnál, idén két nyári tábo­ron is túl vannak már a gyermekek: a negyedik kiadásához érkezett Borzonti Tánctábort egy gyergyóremetei felkészülés előzte meg, ahol szintén a fizikai állapot fejlesztésére helyezték a hangsúlyt. A táncklub vezetői lapunknak kifejtették: a nyári események által összekovácsolódik a csapat, emellett a táborok önállóságra is nevelik a gyermekeket.

Népes csapat a borzonti táborban. Az erőnléti szintjükön dolgoznak a gyermekek
Népes csapat a borzonti táborban. Az erőnléti szintjükön dolgoznak a gyermekek

[dropcap]N[/dropcap]em szerepelt az elsődleges tervek között, a nagy érdeklődés miatt döntöttek úgy, hogy idén is tánctábort tartanak – fogalmaztak a gyergyószentmiklósi Step Dance Sportklub vezetői, Portik Dobos Gabriella és Páll István. Mint mondták, év közben kizárólag a táncoktatásra figyelnek, az erőnlét fejlesztésére nyáron tudnak időt szánni.

Nem könnyű, de szeretik a gyermekek
A gyergyóremetei felkészülésen 90 gyermek vett részt, míg a legutóbbi borzonti táborban több mint hatvan – 8–14 éves – fiatal táncos végezte a napi gyakorlatokat. Portik Dobos Gabriella rámutatott: egyetlen alkalommal sem voltak ilyen sokan Borzonton, többek között ezért is rendkívül sikeresnek tartja a Hargita Megye Tanácsa által támogatott tánctábort.
A Dorka Panzió területén tartott felkészülésen szinte mindenre pontot kaptak a gyermekek, kezdve a különböző erőnléti feladatoktól egészen a saját szobájuk tisztán tartásáig.
– Akik nem vettek részt a korábbi táborokban, eleinte kicsit nehezen bírták a gyűrődést, de gyorsan belejöttek – jegyezte meg Portik Dobos Gabriella.

Magas a mérce, és nem könnyű tartani
– Fáradtak vagyunk, gyakorlatilag az utóbbi időben tanultunk meg nemet mondani a felkérésekre – fogalmaztak a táncklub vezetői, mondván, mind az idővel, mind a befektetett energiával takarékoskodniuk kell. Magasan van a mérce a Step Dance-nél, ezt pedig sokszor nagyon nehéz tartani.
– Ha valami jó, az magától értetődik, de ha hibázunk, arra mindenki azonnal felfigyel – fejtette ki Portik Dobos Gabriella, rámutatva: a gyermekek lelkesedéséből erőt merítve, a tánc szeretetével igyekeznek megfelelni az elvárásoknak.
A több mint 300 gyermeket és fiatalt foglalkoztató táncklub a Hargita Megyei Művészeti Népiskola gyergyói diákjainak is oktatást biztosít, akik ezáltal akkreditált diplomát kapnak. Huszonkilenc diákot tanítanak a kétéves oktatási időszak alatt, olyan fiatalokat, akik már eleve a Step Dance Sportklub tagjai.
A folytatással kapcsolatban a vezetők megjegyezték: október 1-jén kezdődik el ismét a táncoktatás, és több előadást is láthat majd a nagyközönség.
– Fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek elhivatottak legyenek a tánc iránt, és tartozzanak valahová. Ez ad erőt a folytatáshoz – mutattak rá.

Kertész László

Kapcsolódó cikkek:

14,357RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb