2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

Tartalmas Házasság hetére készülnek

Veled kiteljesedve – ezzel a mottóval tartják a ma kezdődő Házasság hete rendezvénysorozatot. Hargita megyében idén számos településen szerveznek érdekesebbnél érdekesebb rendezvényeket február harmadik hetén. A Házasság hete az egyházak és civil szervezetek közös rendezésében zajlik.

Csíkszentimrén a tegnap délelőtti szentmisét már a Házasság hete égisze alatt tartották: kifejezetten a házasoknak és a jegyeseknek szólt Fábián Zoltán plébános szentbeszéde. Holnap 19 órától kezdődően a Fazi étteremben páros játékokon vesznek részt az érdeklődők, majd Koszta Csaba és felesége, Zsófia tartanak előadást a boldog házasságról. Ezt követően romantikus vacsorára hívják a jelenlévőket.
Pénteken 19 órától Ilyés Zsolt csíkszentléleki plébános szól a házasokhoz. Szombaton 16 órától Nagy Tibor és Ildikó Batthyány-Strattmann László életéről tart előadást a napközi otthonban, a gyermekeket ez alatt pedig játékos foglalkozásra várják.
Gyer­gyó­szent­miklóson holnap 19 órától kerekasztal-beszélgetést tartanak a Szent István-plébánián. Szerdán ugyanott, ugyancsak 19 órától Simon Kinga Katalin interaktív előadást tart a házastársi kommunikáció művészetéről. Csütörtökön az unitárius imaházban 18 órai kezdettel két előadás is elhangzik, majd beszélgetés, játék és szeretetvendégség következik a helyszínen. Pénteken 19 és 22 óra között a Szent Miklós-templomban szentségimádás lesz a házasulandó párokért. Szombaton a Szent István-plébánián 18 órától filmvetítés lesz. Vasárnap pedig minden gyülekezetben a házaspárokért tartják az istentiszteletet.
Csíkszeredában szerdán 18 órától Ilyés Zsolt csíkszentléleki plébános a megyeháza alagsorában található Taverna étteremben tart előadást a Házasság hetéhez kapcsolódóan. Szombaton 15 órától pedig P. Bátor Botond pálos rendi szerzetes, valamint Ferencz Attila és felesége, Margit tartanak előadást a Szent Ágoston-templom hittantermében.
Csíkkozmáson jövő vasárnap 15 órától kezdődően a közösségi házban egész napos programsorozattal készül a helyi önkormányzat, valamint a családos és asszonyközösség. A díszmeghívottak Dánél Magdika és Sándor, akik interaktív programmal készülnek, lesz tanítás, szentmise, közös ünneplés, páros beszélgetés gyertyafényes vacsoránál.
Székelyudvarhelyen a Bocskai Közösségi Házban ma 18 órától Dányi Zoltán lelkipásztor, pár- és családterapeuta tart előadást, holnap, ugyancsak 18 órától a szombatfalvi közösségi házban Jakabos Barnabás SJ készül beszélgetős estére a házaspárokkal.
Csíkszentmártonban csütörtökön 19 órától a közösségi házban a Szent Rita Nőegylet szervezésében „Állja a sarat” a házasságunk címmel P. László Rezső pálos atya tart házasoknak és pároknak, házasságra készülőknek házas estét.

Márk Boglárka

Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb