2021, január 28, csütörtök.
custom_html_banner1

Társasjátékos piknik tudatosan

 

Társasjátékozást és piknikezést szervezett szombaton Csíkszeredában a Határátlépők és a Care2Travel Egyesület. A Szent Imre Ifjúsági Központ udvarán tartott rendezvényen különböző játékokat lehetett kipróbálni, de a járványügyi szabályok szerint zajló piknikezésen ötleteket is megosztottak a szervezők azzal kapcsolatosan, hogy miként lehet műanyagmentesen csomagolni.

Immár másodjára csatlakozott a Határátlépők és a Care2Travel Egyesület a Műanyagmentes július (Plastic Free July) kezdeményezéshez. Tavaly egy bevásárlótúrán adtak tippeket arra, hogyan lehet környezetbarát módon beszerezni, csomagolni, szállítani a legszükségesebb alapélelmiszereket. Ezen a júliusi szombaton társasjátékozásra és piknikezésre hívták az érdeklődőket. A Szent Imre Ifjúsági Központ udvarán szervezett rendezvényen kültéri, stratégiai, kooperációs és kommunikációs játékokat lehetett kipróbálni. Az egykori óvoda kertjében a piknikezés során a szervezők a környezetbarát csomagolási módokról adtak tanácsokat, és ötleteket is megosztottak azzal kapcsolatosan, hogy miként lehet a leginkább hulladékmentesen élni a hétköznapokban.

– Ezzel a rendezvényünkkel kapcsolódtunk a műanyagmentes júliushoz. Az volt a célunk, hogy erősítsük az emberekben a felelősségtudatot, hiszen mindannyian felelősek vagyunk azért, milyen nyomot hagyunk magunk után – mondta lapunknak Györgypál Enikő szervező, a Határátlépők Egyesület elnöke. A rendezvényen többek között szó volt arról is, hogy a műanyag csomagolásokat például a házilag készített méhviaszos, vízhatlan kendővel is lehet helyettesíteni, beszéltek arról, hogyan készíthető napkrém levendulából, kakaóvajból és különböző illóolajokból, illetve az egyszer használatos evőeszközök helyett fából készített villa-kanalat is lehet használni. Dudás Éva, a Care2Travel Egyesület magyarországi önkéntese a néhány héttel ezelőtti Gyermek sétányon szervezett szemétszedési akcióról osztotta meg tapasztalatait. A játékos piknik résztvevői arról is beszéltek, hogy a zero waste-ből valójában mennyi a zéró, mennyi teljesíthető, és szóltak arról is, hogy mi segíti a hulladékmentes életmód kialakítását. Következtetésként elhangzott: a változás elemei mi vagyunk. A környezetszennyezés csak úgy tud csökkenni, ha mindenki felelősséget vállal a környezetéért, és egy kicsit is változtat környezetén ott, ahol él.

Kapcsolódó cikkek:

14,357RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb