Társasjátékokat gyűjtenek

43

Közösségépítés céljával szerveznének játszóházat a gyer­gyó­csomafalvi szociális központban. Nem kisgyerekeknek való játszóházról van azonban szó, hanem olyanról, amely fiatalokat szólítana meg.

Közösségépítés társasjátékkal Fotó: illusztráció
Közösségépítés társasjátékkal Fotó: illusztráció

Nem hétköznapi ötlettel álltak elő a gyer­gyó­cso­ma­falvi szociális központ munkatársai: játszóházat indítanának a község fiataljainak. Felhívást tettek közzé, melyben arra kérik a csomafalviakat, aki teheti, ajánljon fel társasjátékokat, hogy délutánonként összegyűlve, azokkal játszhassanak az ifjak. Gáspár Ildikó azt mondta, a legfőbb cél a közösségépítés, valamint az, hogy kis időre kiszakítsák a fiatalokat a számítógép elől, hiszen a többség nagyon sokat ül a monitor előtt, ahelyett, hogy kortársaival töltené az időt. Köllő Csaba, a központ munkatársa megjegyezte, még nem tudják, van-e érdeklődés Csomafalván ilyen tevékenység iránt, de úgy gondolják, jó program lenne a társasjáték például egy-egy osztályközösség számára, baráti társaságnak vagy akár családoknak is. Az elképzelés szerint 2-3 hetente, vagy ha igénylik, akár gyakrabban is játszóházba vonulhatnának az érdeklődők. Egyelőre várják a társasjáték-felajánlásokat, biztosak benne, hogy vannak családok, ahol a gyerekek már felnőttek, de a játékok épségben megmaradtak, hiszen régebben népszerűbbek voltak a különféle társasjátékok. Gáspár Ildikó elmondta, a kezdeményezés végrehajtására még várják a községvezető jóváhagyását, és a kivitelezés módján is gondolkodnak, de reményeik szerint hamarosan elindulhat az ifi játszóház.
A gyergyócsomafalvi szociális központ egyébként tavaly tavasztól működik, az Európai Unió Vidékfejlesztési Alapjából jutott támogatás annak létrehozására, több más befektetés mellett. A központ célja, hogy helyt adjon a községben élők szociális és egyéb tevékenységeinek, különböző, a közösség számára fontos rendezvényeknek. Már sokféle programnak adott otthont az elmúlt évben, így például szerveztek gyógytornát, itt találkoznak az idősek klubjának tagjai, volt már az épületben kaláka, gyerekeknek különböző foglalkozásokat is tartottak, még turisztikai konferenciát is szerveztek itt.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.