Taroltak a gyergyói zenekarok

Legszebb erdélyi magyar dal

302

Két kategóriában hat zenekar részvételével tartották meg az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület által szervezett, Legszebb erdélyi magyar dal elnevezésű pályázat döntőjét Kolozsváron. A fináléban megyénket három gyergyói zenekar képviselte, a kiértékelést követően pedig egyik kategóriában a 4S Street-et, míg másikban a No Sugart választották az első helyre.

4S Street. Ugródeszka az első hely Fotó: Bartalis Előd

A 25 év alatti kategóriában két gyergyói zenekar, a 4S Street és a Teddy Queen is érdekelt volt, harmadikként a Szintexis érdemelte ki, hogy ott legyen a végső megmérettetésen. A 25 év felettieknél a Stone Hill, a Monyo Project, illetve a gyer­gyó­szentmiklósi No Sugar zenekar tartotta meg húszperces mini-koncertjét a döntőben, amelyet követően meghozta döntését a szakmai zsűri. Az első kategóriában a 4S Street Egyszer fenn című száma bizonyult a legjobbnak, míg a másodikban a No Sugar Egyetlenem című dala nyerte el leginkább a zsűri tetszését.
– Mindenképp ugródeszka számunkra, főleg, hogy mindenféle online hirdetés nélkül, a saját munkánk által igyekszünk növelni a zenekar népszerűségét – fogalmazott a 4S Street billentyűse, Mihály Csaba, hozzátéve: nagy elismerés számukra az első díj, a következő lépés pedig kislemez elkészítése lesz, amit tavasszal kívánnak kiadni.
A No Sugar dalszerző-gitárosa, Bereczky Botond lapunknak elmondta: 2016 után másodszorra is örömteli elnyerni ezt az elismerést, amely ismételten lendületet adhat a zenekarnak. Hangsúlyozta: minden zenekart arra biztat, hogy jövőre nevezzen be, hisz ezáltal nagyszámú közönséget megmozgató esemény lehet a megmérettetés.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek