Tárlattal indult a rendezvények sora

75

Miklóssy Mária képzőművészeti kiállítása nyitotta meg Hargita megyében a magyar kultúra napja alkalmából szervezett rendezvények sorát: a Sepsiszentgyörgyön élő képzőművész festményeiből, rajzaiból nyílt átfogó tárlat Csíkszeredában, a Megyeháza Galériában.
Egyéni színfoltot képez a hazai magyar képzőművészeti palettán Miklóssy Mária művészete – hangzott el a művésznő péntek esti csíkszeredai kiállításának megnyitóján a Megyeháza Galériában. Dr. Deák Ferenc Loránd művészeti író kiemelte az alkotások egyediségét és méltatta a művész rendkívüli személyiségét.
– Megtiszteltetésnek tartom, hogy a csíkszeredai kiállítás a magyar kultúra napja tiszteletére nyílt meg, ugyanis én még ilyen régimódi vagyok, és ragaszkodom értékeinkhez – mondta a tárlatnyitón az alkotó, majd hangsúlyozta, hogy az általa vászonra, papírra vitt világ női látásmódot tükröz, ugyanis „másképpen alkot a férfi és másképpen a nő”.
A bemutató házigazdája Sarány István, a Hargita Népe főszerkesztője volt, a jó hangulat megteremtéséhez a Hargita Megyei Művészeti Népiskola zenész diákjai és kísérőtanáruk járultak hozzá.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.