Tapasztalt orosz játékos érkezett

Erősített a Sportklub

29

Orosz válogatottban szerepelt világbajnokságon, megfordult az NHL-ben és az AHL-ben. Orosz­ország legkülönbözőbb KHL-es csapataiban erősödött, hogy az idén Csíkszeredába érkezzen a 35 esztendős Alekszei Mihnov.

Az új orosz csatár, Mihnov

gencsak sokat tapasztalt jégkorongozóval erősítette meg keretét a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, aki 2000-ben első körös draftos volt az NHL-ben és ott 17-iknek kelt el. Az Edmonton Oilers csapott le rá. Két meccset kapott a világ legerősebb bajnokságában, hogy végül az AHL-ben gyűjtse a tapasztalatait.
Természetesen az akkori orosz szuperligából került át a tengerentúlra a Lokomotiv Jaroszlávtól, hogy az egyéves kitérő után ide is térjen vissza. A köztes időszakban ott volt az Andrej Taratuhint is a soraiban tudó orosz válogatottal a lettországi A csoportos vébén, ahol ötödikek lettek és hét meccsen hat pontot termelt. Karrierje további részét KHL-es csapatoknál tudta le, ahol rendre érdekelt volt a rájátszásban. Sőt a legutóbbi idényben ő volt a Jekatyerinburg csapatkapitánya. Az idei szezont már a Nyeftyehimik Nyizsnyekamszkban kezdte, ahol hat meccset kapott és két pontot termelt. Ő nem más, mint a 35 esztendős, csatár poszton bevethető, Kijevben született, orosz–ukrán kettős állampolgársággal is rendelkező Alexei Mikhnov (Alekszj Mihnov), aki pénteken Budapesten csatlakozik a Sportklubhoz.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek