Tanulságos volt az első verseny

Magyar bajnoki Szlovákiában

202

Új szakágban, új környezetben állt rajthoz az elmúlt hétvégén Bartha Mózes, a fiatal csíki pilóta a magyar ralicross-bajnokságban indult az idei évben. Az első versenyt Szlovákiában tartották, a csíki pilóta a nyolcadik helyen zárta a viadalt.

Nyolcadik helyen zárt korosztályában Bartha Mózes Fotó: Anda Irén

Egyéves szünet után állt újra rajthoz Bartha Mózes, a fiatal csíkszeredai pilóta 2017-ben megnyerte a hazai Time Attack bajnokság junior korosztályát, idén viszont a magyar ralicross-pontvadászatban harcol. A bajnokság első versenyének a SlovakiaRing adott otthont az elmúlt hétvégén, Bartha Mózes a nyolcadik helyen zárt. A csíki pilótának görcsösen indult az első nap, de ez nem csoda, hiszen először állt rajthoz ralicross-futamon.
– Egy számomra ismeretlen szakágban, idegen környezetben versenyeztem, éppen ezért nem is tűztem ki merész célokat, a tapasztalatszerzés, a beszokás bőven elég feladat volt erre a hétvégére – mondta Bartha Mózes.
A SlovakiaRingen egy gyors, vegyes – aszfalt és murva – borítású pályát alakítottak ki a szervezők.
– Az aszfaltcsíkokat összekötő murvaszakaszok nehezítették a dolgomat, egyrészt a csúszós felület, másrészt a felszálló por miatt is, de legfőképpen azért, mert ilyen felületen – főleg slick gumikkal – még nem jártam. A biztonságot szem előtt tartva elővigyázatos stílussal zártam a két szabadedzést, illetve a két előfutamot, de körről körre javítani tudtam az időeredményemen – mondta a csíki pilóta.
Vasárnap az elődöntőben negyedikként ért célba csoportjából Barhta Mózes, de mivel a csoportokból csak az első három jutott a döntőbe, a csíkszeredai pilóta a nyolcadik helyen végzett a Junior kategóriában, ami ahhoz képest, hogy élete első ralicross-versenye volt, nem rossz eredmény.
A magyar ralicross-ob második futamának a máriapócsi RabócsiRing ad otthont április 20–22. között.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek