Tanulságos idény

19

Egy hete véget ért a jégkorongidény, amely felemásra sikerült a Csíkszeredai Sportklub számára, a három kitűzött cél közül egy megvalósult, míg kettő – ha egy hajszálon is múlt – nem.
Már a múlt nyár sem úgy kezdődött a csíki jégkorong szempontjából, ahogyan kellett volna. Az ifjúságiak közül tucatszám igazoltak el Magyarországra, és ma már ott tartunk, hogy ha összegezzük a magyar csapatokban játszó gyerekek számát, akkor korosztályonként húszasával találunk székelyföldieket.
A felnőttcsapat problémáit viszont a román, illetve a magyar szövetség közötti törleszkedés nehezítette, amely végén a Sportklub húzta a rövidebbet, és gyakorlatilag arra kényszerültek a hokisok, hogy több mint száz meccset játsszanak. Ez pedig felkészületlenül érte a csapatot, ilyen számarányra senki nem számított, ráadásul a keret csupán októberre állt össze, amikor a MOL Liga negyede már lejárt. Az ekkor elszenvedett hátrányt képtelenség volt behozni az egyre jobban fejlődő ligában.
Előrelépni sikerült a tavalyhoz képest, de az élmezőnnyel szemben a szakadékot csökkenteni nem. Tudomásul kell venni, hogy a jelenlegi Miskolc, a MAC Budapest vagy akár a Fehérvár felfelé kilóg a ligából, nem hiába vágyódnak erősebb bajnokságba. A csíki vezetőségnek pedig azt kell elérnie az elkövetkezendő időben, hogy ez az olló szűküljön. A hazai játékosok megtartása mellett fontos lesz az ideinél még jobb légiósok igazolása.
Előbbi pedig a legfontosabb, és ha már nem megy, akkor meg kell értetni – a különböző okok miatt – elvágyódó hazai játékosokkal, hogy amennyiben saját pályafutásukat tartják szem előtt, akkor legalább külföldre menjenek, ahol fejlődésük reális is lehet.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek