Tanulásvággyal, lelkesen alkot a Rafters

Bővül a gyergyói zenekarok listája

92

Többekben is felmerülhet a kérdés: mi van Gyergyóban, hogy egyik zenekar a másik után születik. A kérdés jogos, és örüljünk neki: a térség talán a könnyűzenei aranykorát éli. Nyár elején újabb formáció alakult, a diákokból álló Rafters zenekar, amely zsenge kora ellenére már székelyudvarhelyi és csíkszeredai fellépésen is túl van. Olyan tagja is van a zenekarnak, aki most kezdi meg a középiskolai tanulmányait, összességében pedig mindannyian tizenévesek.

Rafters. Új zenekar ambiciózus célokkal Fotó: Gidófalvi Róbert

Hárman unokatestvérek, a többiekkel az iskolában haverkodtak össze, a tavaly decemberi Gyergyói Világvándor elnevezésű rendezvényen pedig eldöntötték: saját zenekart akarnak. Amint Kedves-Tamás Hanga, a Rafters énekese részletezte, a szintén gyergyói Incognito Mégis várlak című dalának hallgatása közben tudatosult bennük a vágy, hogy zenélni akarnak, az elképzelésekből pedig mondhatni pillanatok alatt valóság lett.
– Ahogy belevágtunk, máris jött a lehetőség, hogy fellépjünk a csomafalvi falunapokon. Nagy löketet adott ez nekünk, hiszen már komoly tétje volt a munkánknak, és mindnyájunkat a bizonyítási vágy hajtott – fejtette ki, hozzátéve: tudták, hogy tapasztalatra van szükségük, a sors pedig úgy hozta, hogy június elsején az egyik gyergyószentmiklósi szórakozóhelyen, majd Székelyudvarhelyen és a Gyergyói Esztenafesztiválon is színpadra álltak a csomafalvi koncertet megelőzően.
Ambrus Krisztián a doboknál, Ambrus Nándor szólógitáron, Huszár Dávid basszusgitárral, Simon Hunor a billentyűknél, Kedves-Tamás Hanga és Benő Szilveszter pedig énekkel járul hozzá a Rafters zenéjéhez, amelynek stílusa a pop felé hajlik.
Arra a kérdésre, hogy honnan jön a zenekar neve, rámutattak: hallották, hogy régen tutajoztak Gyergyószéken, és ha már ők is együtt sodródnak valamerre, akkor a tutajt jelentő angol raft szó hozta ki a banda nevét.
A próbák Csomafalván zajlanak, a cél pedig közös: mint mondják, tisztában vannak azzal, hogy egyelőre tanulófázisban van a zenekar, éppen ezért fejlődni akarnak, a próbák és fellépések mellett pedig külön-külön is időt szánnak a gyakorlásra.
Közölték, mindent köszönnek azoknak, akik egyengetik a kezdeti lépéseiket, kiemelve Korpos Szabolcs zenetanárt és Ferencz Józsefet. A Rafterst legközelebb szeptember 14-én, 21 órától, a XV. Gyergyói Ifinapok alkalmával hallhatjuk.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek