csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Tanúként hallgathatnak ki volt államfőket

Kérte a katonai ügyészeket, hogy hallgassák ki Traian Băsescu és Emil Constantinescu volt államfőt a bányászjárás ügyében – nyilatkozta Miron Cosma. A Zsil-völgyi bányászok egykori vezetőjét, akit emberiesség ellen elkövetett bűncselekménnyel vádolnak az ügyben, öt órán át hallgatták ki pénteken a Főügyészségen.
„Arra számítok, hogy Ion Iliescu megfizet az 1989, 1990 és 1991-ben elkövetett bűneiért. De hadd mondjak egy meglepetést: vallomásom következményeként kihallgatják Emil Constantinescu volt államfőt is (…), aki ahelyett, hogy az elkövetett gyilkosságokért kivizsgáltatta volna Petre Romant, odatette a szenátus elnökének. De behívják Traian Băsescut is amiatt, hogy leállíttatta azt a vonatot, amellyel a bányászok már június 13-án Bukarestbe értek volna” – mondta Cosma a Főügyészségről távozóban.
Az 1990-es bányászjárás ügyében emberiesség ellen elkövetett bűncselekmények miatt Ion Iliescu volt államfő, Petre Roman egykori miniszterelnök, valamint a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) volt vezetője, Virgil Măgureanu, az akkori ideiglenes kormány miniszterelnök-helyettese, Gelu Voican Voiculescu, a Nemzeti Megmentési Front első alelnöke, Nicolae Dumitru, valamint Mugurel Cristian Florescu volt főügyész-helyettes, a Katonai Ügyészségek Igazgatóságának egykori vezetője ellen indított bűnvádi eljárást a Főügyészség.

Kapcsolódó cikkek:

14,233RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb