Tanszer- és játékgyűjtést hirdettek

A játékot termő fa

58

A játékot termő fa címmel tanszer- és játékgyűjtést hirdetett meg a Vöröskereszt gyergyó­szent­miklósi kirendeltsége. Rá­szoruló gyermekek ünnepét szeretnék szebbé tenni.

Gyerekeknek gyűjtenek ajándékokat a Vöröskereszt önkéntesei

Jótékonysági akciót hirdetettek az ünnepek közeledtével a Vöröskereszt gyergyószentmiklósi önkéntesei. Mint elmondták, tudják, sok olyan család van, amelyben a szülők nem engedhetik meg maguknak, hogy decemberben szép ajándékokkal örvendeztessék meg gyerekeiket. Ezeken a családokon szeretnének segíteni és sok gyermek arcára mosolyt csalni. Közleményükben azt írják, Gyer­gyó­szentmiklóson az önkormányzat, valamint több szervezet is szervez tartósélelmiszer-gyűjtést, s a lakosság hozzáállása is minden évben példaértékű, így sok családhoz jut adomány. Éppen ezért az önkéntesek úgy döntöttek, a gyermekeknek szeretnének örömet szerezni.
Az akció a Játékot termő fa nevet viseli, ugyanis a program helyszínéül a központi park legnagyobb fája szolgál majd, ezt a teret szeretnék megtölteni új vagy használt játékokkal, tanszerekkel. Lehet adományozni társasjátékokat, színes ceruzákat, könyveket, kifestőket, füzeteket, babákat, kisautókat vagy bármilyen más játékot, azonban arra kérnek mindenkit, hogy csak jó állapotban lévő tárgyakat vigyenek a fa alá, olyasmit, aminek saját gyerekük is örvendeni tudna.
„Kérjük, ellenőrizzék, hogy a mackónak mindkét szeme meglegyen, a kisautónak minden kereke helyén legyen, vagy hogy a képeskönyv borítója ép legyen” – írják a felhívásban.
Az összegyűlt adományokat a tervek szerint karácsony előtt juttatják majd el a rászoruló családoknak. Az adakozókat november 24-én várják a főtéri parkban, 9 és 17 óra között lehet a fa alá tenni az ajándékokat. A vöröskeresztesek azt remélik, sikerül minél több jó szándékú embert megmozgatni a rászoruló családok érdekében.
„Kérjük önöket, segítsenek, hogy közösen mosolyt csalhassunk a kisgyermekek arcára!” – fogalmaznak a felhívásban.
A vöröskeresztesek évről évre több jótékonysági akcióban vesznek részt az ünnepek előtt, például az önkormányzat adománygyűjtő programjában, de minden esztendőben megszervezik az Angyalok játéka elnevezésű programot is, amely során gyermekek ajándékozzák meg egymást. Emellett iskolákba látogatnak, s a szabadtéri adventi gyertyagyújtások során teát osztanak a résztvevőknek.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek