Tangazdaság jövőre, óvoda tanévkezdésre

Csíkdánfalva

429

Iskolakezdésre várhatóan felújítják a csíkdánfalvi óvodát és használható lesz az iskola épülete is, a tangazdaság ugyanakkor emberi számítás szerint a következő tanévre lesz kész – tudtuk meg Bőjte Csongor Ernőtől, a község polgármesterétől.

Fotó: Kovács Hont Imre

Kérdésünkre az elöljáró elmondta: ezt nagyjából így is tervezték, hiszen a legfontosabb, hogy tanévkezdésre az oktatási intézmények épületei használhatók legyenek. Hozzáfűzte: a tangazdasággal bármikor lehet dolgozni, az nem zavarja az iskolai tevékenységet. Jelenleg egyébként mindkét uniós forrásból finanszírozott beruházás ott tart, hogy a kiviteli tervek a gyulafehérvári Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség jóváhagyására várnak. Az óvoda felújításának terve épp ottjártunkkor érkezett vissza a tervellenőrtől a polgármesteri hivatalhoz. Az ellenőr megfelelőnek találta, így az önkormányzat küldheti is tovább a dokumentációt Gyulafehérvárra.
A polgármester szerint mostanában operatívan járnak el a fejlesztési ügynökségnél, ezért lehet arra számítani, hogy viszonylag rövid idő alatt jóváhagyják a beruházásokat. Bőjte Csongor Ernő ugyanakkor elmondta: a két beruházás között lényeges különbség, hogy az óvoda felújítása „csak” 50 ezer euróba kerül – ezért azt direkt vásárlással meg tudja oldani az önkormányzat, nem kell külön versenytárgyalást kiírnia. A tangazdaság berendezése azonban 500 ezer eurós beruházás, arra közbeszerezési eljárást kell kiírjon az önkormányzat.

Kiss Előd-Gergely

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.