Tanfolyamok gazdáknak

62

A Munkaügyi Minisztérium által elismert diplomát kaphatnak azok a gazdák, akik részt vesznek a Hargita Megyei Agrárkamara által szervezett téli tanfolyamokon. Idén három témakörben: általános mezőgazdász, méhész és gyümölcstermesztő képzést indítanak.

Terepoktatás: gyümölcsfametszést tanulnak a gazdák
Terepoktatás: gyümölcsfametszést tanulnak a gazdák Fotó: Daczó Dénes

[dropcap color=”#” bgcolor=”#” sradius=”0″]A[/dropcap] z általános mezőgazdász tanfolyam 720 órás, amelyből 280 óra elméleti oktatás, a gyakorlat egyéni, akár saját gazdaságban is történhet. Az emelt szintű másodfokú képzés elméleti óráin a jelentkezők növénytermesztési, állattenyésztési, gépesítési, valamint könyvelési és menedzsmentismeretekkel gazdagodhatnak. A tanfolyam ára 450 lej.
Az agrárkamara idén is megszervezi a méhésztanfolyamot, amelyen a méhész szakma alapjait sajátíthatják el a résztvevők. A három hónapos képzés 410 órát tartalmaz, amelyből 150 óra elméleti. A hétvégi programmal szervezett képzés tandíja 350 lej.
A gyümölcstermesztés témakörben meghirdetett képzés összesen 360 órát tartalmaz, amelyből 120 óra elméleti. A hétvégi tanórák keretében a gyümölcstermesztés alapjait sajátíthatják el a jelentkezők. Az agrárkamara képzésén a gyakorlati oktatás tavasszal terepen történik, ahol a gyümölcstermesztéshez elengedhetetlen munkafolyamatokkal, a fák ápolásával, metszésével is lehet ismerkedni. A gyümölcstermesztési tanfolyam díja is 350 lej.
A tanfolyamokról bővebb felvilágosítást Csíkszeredában a 0266–312318-as telefonszámon vagy személyesen a Megyeháza 245-ös irodájában kaphatnak az érdeklődök. Az Udvarhelyszékről jelentkező gazdákat Székelyudvarhelyen, a Rákóczi Ferenc út 84. szám alatt (az APIA székhelyénél, a második emeleten) Bölöni Ferenc fogadja. Érdeklődni a 0726–979404, 0745–327969 vagy a 0740–075844-es telefonszámokon is lehet.

Akár ez is tetszhet

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek