2021, január 17, vasárnap.

Tanfolyam dánfalvi érettségizőknek

Héthetes romántanfolyamot indított a Csíkdánfalváért Alapítvány a helybéli tizenkettedik osztályos diákoknak. A kezdeményezők azt remélik, ennek révén idén javulni fognak az érettségi eredmények.

11_danfalva projektindito

Beszéljünk helyesen románul! nevet viselő kezdeményezésével nyert pályázatot a Csíkdánfalváért Alapítvány Hargita Megye Tanácsa ifjúsági tevékenységeket támogató programjának keretében. A 2700 lej értékű projekt futamideje hét hét, és október 21-től december 5-ig tart.
– Tizenkilenc 12. osztályos tanulónak hetente hat óra tevékenységet szervezünk, amelynek fele elméleti oktatás, a másik fele gyakorlati – emelte ki Kajtár Csaba, a Petőfi Sándor Iskolaközpont igazgatója. – Fő célunk a diákok mindennapi szókincsének, kommunikációs készségének fejlesztése.
A projekt részét képezi egy egynapos gyergyóhollói tapasztalatcsere is november 27-én.
– Ilyen tevékenységre először találtunk kiírást, de tapasztalatcserét korábban is szerveztünk – jegyezte meg az igazgató. – Rendszerint több napra vittük a diákokat Gyergyóhollóra, és ott családoknál szállásoltuk el őket. Most egy napra megyünk, beülnek a diákok az iskolapadba és részt vesznek a rendes órarend szerinti órákon. Azt reméljük, hogy már akkor tapasztalhatjuk, hogy a 36 óra eredményeként fejlődött a tanulók kommunikációs szintje.
Kajtár Csaba szerint az utóbbi évek érettségi eredményei azt bizonyították, hogy a dánfalvi diákoknak a román nyelv jelenti a legnehezebb próbatételt, ugyanis egyéb tárgyakból a diákok 90 százaléka átment volna, sőt minden tárgyból átlagban jelesen teljesítettek, románból viszont a legnagyobb jegy sem érte el a hatost.

Daczó Katalin

Kapcsolódó cikkek:

14,315RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb