2021, január 17, vasárnap.

Tanévnyitó a Sapientián

Megkezdődött a tanév a Sa­pi­en­tia Erdélyi Magyar Tudo­mány­egyetem hallgatói számára. Idén 744 fiatal kezdte az első évet: 581 alapképzésen és 163 mesterképzésen vesz részt. A megnyitóünnepséget tegnap tartották a Segítő Mária Gim­názium dísztermében.

Antal Attila mb. polgármester üdvözli a hallgatókat. Gólyaköszöntő Fotó: Balázs Árpád
Antal Attila mb. polgármester üdvözli a hallgatókat. Gólyaköszöntő Fotó: Balázs Árpád

Tizenötödik tanévét nyitotta meg tegnap Csíkszeredában a Sapientia – EMTE. A magyar állami támogatással működő alapítványi egyetem tanévnyitó ünnepségén dr. Zsigmond Barna Pál, Magyarország csíkszeredai főkonzulátusának vezetője, Antal Attila alpolgármester, Barti Tihamér megyei alelnök köszöntötte a résztvevőket. A tanintézmény részéről Kósa István és Makó Zoltán dékán emelkedett szólásra. Makó Zoltán beszámolt az egyetemen zajlott átalakulásokról, korszerűsítési munkálatokról. Mint mondta, kicserélték az ajtókat, új bútorzatot vásároltak, biztonságosabbá tették a tűzvédelmi rendszert, közösségi tér kialakításába fogtak, illetve kicserélik a laboratóriumi felszerelések egy részét. A szervezeti átalakulás kapcsán megemlítette, hogy egybeolvadt a két kar.
Az egybegyűltekhez szólt az elsőévesek képviselője és a Hallgatói Önkormányzat elnöke is.
A jókívánságok, tanácsok után az elsőéves hallgatók fo­ga­dalmat tettek, majd együtt imád­koztak Szatmári Ingrid re­formátus lelkésszel és Csapai Ár­pád római katolikus egyetemi lelkésszel, aki megáldotta az egybegyűlteket. A rendezvény a magyar és székely himnusz eléneklésével zárult.
A megnyitóünnepség előtt tájékoztatták a diákokat az Eras­mus plus programról, valamint a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszerről.

Györffy Ibolya

Kapcsolódó cikkek:

14,313RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb