2021, január 28, csütörtök.
custom_html_banner1

Tánczos Barna újrázna

Újabb négyéves mandátumra pályázik Tánczos Barna, az RMDSZ szenátora – ezt ő maga jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján. Mint mondta, lépést kell tartani az ország infrastrukturális fejlesztéseivel, de a mezőgazdaság és a jégkorong is fontos számára.

Elmúlt négyévi tevékenységét értékelte a szenátor. Kifejtette: huszonhat éve, hogy Bukarestben tevékenykedik. A huszonhat év az egyetemi évekkel, parlamenti munkával, intézményvezetéssel, államtitkári munkával telt el, és benne volt két szenátori mandátum is. Állítása szerint sok tapasztalattal gazdagodott ez idő alatt, rengeteget tanult, és jó kapcsolatokat épített ki. 

Közölte, hogy újabb szenátori mandátumra pályázik az RMDSZ jelöltjeként Hargita megyében, a csíki térségben. Meggyőződése, hogy a szerzett tudást, kapcsolati tőkét hatékonyan tudja majd kamatoztatni a helyi emberek számára. 

Úgy gondolja, hogy a következő négy év legnagyobb kihívása az, hogy haladni tudjunk infrastrukturális szinten az országos tendenciával. Mint mondta, már biztos, hogy befejezik a brassói reptér építését, tervben van a Sep­siszentgyörgy – Gyergyóditró gyorsforgalmi út elkészítése is, amely összeköti majd a Marosvásárhely – Jászvásár autópályát a brassói csomóponttal.

Fontos számára a mezőgazdaság kérdése is. Elmondása szerint 2020-ban új finanszírozási ciklus indul, amelynek előkészítésében aktív résztvevő akar lenni, azért, hogy megfelelő képviselője legyen a kis- és közepes gazdaságoknak. Továbbá fontosnak tartja folytatni tevékenységét a Székelyföldi Jégkorong Akadémia keretén belül.

Tánczos Barna kiemelte: a jelöltállítási folyamat részeként csütörtökön elkezdődött a támogató aláírások gyűjtése a parlamenti választásokra. Arra biztat minden csíki polgárt, hogy azt a csapatot támogassák, amellyel kiegészül az önkormányzati választásokon megválasztott helyi tanácsosi csapat. Mint mondta, minden négy évben nagy kihívás az öt százalék elérése, ezért szükség lesz a székelyföldi tömbmagyarságra, a szórványban és a külföldön élő magyarokra egyaránt.

Kapcsolódó cikkek:

14,356RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb