Táncháztalálkozó a kezdet jegyében

Négy évtizedre tekintenek a székelyudvarhelyi ünnepsorozaton

155

Negyven évvel ezelőtt, 1978-ban Székelyudvarhelyen tartották a legelső táncháztalálkozót a világon. A seregszemlének ezúttal ismét a Nagy-Küküllő menti város ad otthont 2018. szeptember 14-16. között.

Szeptember közepén a népzene és a néptánc ünnepére készülnek Székelyudvarhelyen: 14-16. között rendezik meg az Erdélyi Táncháztalálkozót. A résztvevők ezúttal kerek évfordulót is ünnepelnek, hiszen negyven évvel ezelőtt az első nagy együttlétre is Udvarhelyszék anyavárosában gyűltek össze a hagyományok tisztelői. Az egykori legendás eseményre a táncházmozgalom erdélyi elindulását követő évben került sor.
Az elmúlt évi kedvező tapasztalatokat is felhasználva, a szervezők, a Hagyományok Háza Hálózat és a Kaszaj Kulturális Egyesület idén is önfeledt táncra, kulturált együttlétre, szórakozásra várja az érdeklődőket Nagyváradtól Sepsiszentgyörgyig, a Kárpát-medencétől a diaszpóráig. A találkozás és az örömzenélés kiinduló helyszíne az egykori Felső-Piactér, közismert nevén, a Patkó. A rendezők minden korosztályra gondolnak, a tánc mellett kézműves foglalkozások, meseelőadás és sok más érdekesség színesíti a programot.

Az idei találkozó vendégei és az egybegyűltek a szombat esti gálaműsorral az ebben az évben elhunyt Kallós Zoltán emléke előtt tisztelegnek, emlékezve egyben arra, hogy a néprajzkutató és népzenegyűjtő tavaly még a rendezvény fővédnöke is volt.
Az eseménysorozat részletes programja hamarosan elérhető. Addig is az érdeklődők figyelmébe ajánljuk az Erdélyi Táncháztalálkozó közösségi oldalát (www.facebook.com/ErdelyiTanchaztalalkozo), illetve az alábbi címen kaphatnak további információt: kaszajegyesület@gmail.com

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek