Tanácsokat, ötleteket nyújtottak

96

A Kalot Egyesület kezdeményezéséből indult Pénzgazda elnevezésű képzés zárórendezvényét, kiértékelését tartották tegnap Csíksomlyón, a Multifunkcionális Épületben. A tavasszal indított, idén első alkalommal szervezett és Hargita Megye Tanácsa által támogatott képzésen négy csíkszeredai középiskola – a Márton Áron Főgimnázium, a Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium, a Venczel József Szakközépiskola és a Joannes Kájoni Szakközépiskola – diákjai vehettek részt, és valamennyi iskolában öt alkalommal tartottak előadásokat a pénzgazdálkodási alapismeretekről, szakszavakról, megtakarítási módszerekről.

A pénzgazda vetélkedő résztvevői. Kamatoztatott tudás Fotó: László F. Csaba

A befektetési és gazdálkodási lehetőségekkel játékos formában ismerkedhetett meg a több mint 30 diák, akikkel tegnap együtt értékelték ki a képzést.
– Ez volt a legelső alkalom, és apró bakik voltak ugyan, de a visszajelzések pozitívak, és már találgatjuk, hogyan szervezzük a következő pénzgazdát – mondta lapunknak Tánczos Levente, a Sapientia – EMTE Üzleti Tudományok Tanszékének tanársegédje, a kezdeményezés ötletgazdája.
– Kísérlet volt mindenki számára, tegyünk érte, hogy a következő sokkal jobb legyen, több maradjon nektek – mondta a diákoknak a Kalot alelnöke, Bányász László a tegnapi kiértékelésen. Kettejük mellett Szécsi Albert bankár volt a képzés harmadik előadója.
Tánczos a diákoknak elmondta: a cél nem az volt, hogy ők rögtön kiváló pénzgazdák legyenek, a képzés azt szolgálta, hogy ezentúl jobban megértsék a gazdasági összefüggéseket, felfigyeljenek a pénzügyi folyamatokra és jó ötleteket kapjanak a megtakarítást illetően. Az értékelést szakmai előadás és játék gazdagította.

Kovács Hont Imre

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek