Tanácshatározat rögzíti a tennivalók listáját

A lakosok kötelezettségei

98

Pénzbírságra számíthatnak a hó eltakarítását, a gaz irtását vagy az árkok tisztítását elmulasztó gyergyóújfalviak. A helyi önkormányzat tanácshatározatban hívta fel erre a lakosság figyelmét.

Rendtartásra hívja fel a lakosok figyelmét az újfalvi önkormányzat Fotó: Lázár Hajnal

Nyilvánosan szólítja fel a gyer­gyóújfalvi lakosokat a helyi önkormányzat, hogy tartsák be a 2018/95-ös helyi tanácshatározat rendelkezéseit. Ennek értelmében a község minden lakója köteles eltakarítani a havat és a jeget minden havazás után az ingatlanja előtti járdaszakaszról. Ugyanez vonatkozik az intézmények, kereskedelmi egységek előtti járdákra is.
A határozat kitér arra is, hogy az összetakarított havat, jeget úgy helyezzék el a járda szélén, hogy az úttesten levő esővízlefolyó nyílások szabadon maradjanak.
A helyi tanácsosok leszögezték azt is, hogy szintén a lakók kötelessége a járda mellett lévő gaz irtása, a járdára kinyúló ágak és bokrok megfelelő nyesése, valamint az ingatlan előtt található árok, nyitott csatorna, áteresz tisztántartása. A határozat megfogalmazza, tilos a csapadékelvezető árokba szennyezett vizet, dugulást okozó szemetet, iszapot, törmeléket bevezetni vagy belesöpörni.
Felhívják a figyelmet, hogy nem szabad közterületen építkezési anyagot, járműveket, mezőgazdasági gépeket stb. tárolni. A környezet megóvása érdekében arra kérik a lakosokat, ne mossák járműveiket a község közterületein, patakpartokon vagy semmi olyan más tevékenységet ne végezzenek, amely szennyeződést okozhat. Ha pedig saját udvarukon mossák autójukat, figyeljenek arra, hogy ne kerüljön szennyező anyag a patakba vagy zöldövezetekbe. Ugyancsak a gépjármű-tulajdonosokat kérik arra, hogy ne parkoljanak a járdákon, azért, hogy ne zavarják a gyalogosok közlekedését.
A fenti határozatban foglaltak be nem tartása 25 lejtől 2500 lejig terjedő pénzbírságot von maga után – jegyzi meg az önkormányzat felhívása.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek