2021, január 18, hétfő.

Támogatott foglalkoztatási központ nyílt Székelykeresztúron

A Székelykeresztúri Támogatott Foglalkoztató Központ nyitórendezvényét tartották tegnap, a Fiatalok a jövőért – támogatott foglalkoztatás elnevezésű projekt részeként. A projektet a SEE 2009–2014 Alap finanszírozza, a Román Szociális Fejlesztési Alap (FRDS) által adminisztrált RO10 – CORAI Program pénzügyi támogatásával. A projekt célja a hátrányos helyzetű fiataloknak a munkaerőpiacon való egyenlő esélyű jelenlétének előmozdítása, valamint az elhelyezkedés segítése és nyomon követése.
A megnyitón jelen voltak Fazakas István és Burus Endre, a CJD Domus Alapítvány vezetői, Ana Ohnveiler, az alapítvány németországi elnöke, Rafai Emil polgármester, Incze Csongor, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Elekes Zoltán, a megyei tanács alintézményeként működő Hargita Megyei Szociális és Gyermekjogvédelmi Vezérigazgatóság vezetője, valamint a székelykeresztúri gyermekvédelmi intézmények vezetői, iskolaigazgatók, partnerszervezetek képviselői és támogatott fiatalok. Incze Csongor elmondta, a megyei tanácsnak minden fiatal számít, így a hátrányos helyzetűek is, és a fiatalok elhelyezkedését szeretné segíteni az intézmény. Az alelnök köszönetet mondott Elekes Zoltán igazgatónak és a Domus Alapítványnak a projekt megvalósításáért.
Az ünnepélyes megnyitó után munkaülést tartottak, amelyen a CJD Domus Alapítvány munkatársai további terveiket, elképzeléseiket ismertették. A jelen lévő partnerek javaslatokat tehettek, melyek azok a területek, ahol a leginkább szükség van segítségre, például a hátrányos helyzetűek képzése gasztronómia és vendéglátás terén, a fogyatékkal élők helyzete, valamint az idősek napközi otthona kapcsán. A beszélgetésbe Skype segítségével bekapcsolódott Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke is, és abban állapodtak meg, hogy közös megegyezés és javaslat alapján augusztusig egy kivitelezhető stratégiai tervet dolgoznak ki a CJD Domus tevékenységére vonatkozóan.
Az alapítvány képviselői hangsúlyozták, hogy továbbra is a város és térsége érdekében kívánnak tevékenykedni.04_domuskeresztur2015jul01

Kapcsolódó cikkek:

14,316RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb