Támogatott foglalkoztatás

58

Támogatást igényelhetnének jövőtől azok a mezőgazdaság, halgazdálkodás vagy élelmiszeripar területén tevékenykedő cégek, akik legalább egy esztendőre 40 évnél fiatalabb munkatársakat alkalmaznak – legalábbis ilyen tartalmú törvénytervezetet fogadott el hétfőn első házként a szenátus.
Az egyöntetűen elfogadott jogszabálytervezet a 2018–2020-as időszakra vonatkozna. A Szociáldemokrata Párt (PSD) két tagja, Doina Silistru szenátor és Ioan Munteanu képviselő által kezdeményezett, és a Szociáldemokrata Párt és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) 60 másik tagja által támogatott tervezet szerint a támogatás 12 hónapig jár azoknak a cégeknek, amelyek a 40 évesnél fiatalabb személyeket legalább egy esztendőre alkalmaznak a mezőgazdaság, az akvakultúra, illetve az élelmiszeripar területén.
A mezőgazdasági bizottság módosító javaslatainak értelmében havi 1000 lej támogatás jár, hogyha a fenti területen működő cég által alkalmazott fiatal felsőfokú végzettséggel rendelkezik, 750 lej, hogyha középfokú tanulmányokat folytatott, de 500 lej akkor is járna, hogyha az alkalmazott képesítés nélküli. A szerződést meghatározatlan időre kell kötni, és csak abban az esetben érvényes, hogyha a fiatal nem részesült az elmúlt egy évben más, hasonló támogatási formában – számolt be az Agerpres hírügynökség.

HN-összefoglaló

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek