Támogatják a rászorulókat

Adománygyűjtést indított az evangélikus egyház

25

„Egymás terhét hordozzátok!” mottóval szervez adománygyűjtést a Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház. Céljuk: segítséget nyújtani gyülekezeteik kisnyugdíjas tagjainak, a munka és jövedelem nélkül maradt családoknak, segítségre szoruló híveiknek és az anyagi gondokkal küszködő szórványlelkészeknek.

Országos adománygyűjtést indított a romániai evangélikus-lutheránus püspökség, hogy gyülekezeteik rászoruló tagjait átsegítse a járvány okozta nehézségeken. Fejér Olivér, a romániai evangélikus-lutheránus egyház kolozsvári egyházközség lelkésze vallja: most van itt az ideje, hogy egymáson segítsünk és figyeljünk egymásra, illetve Isten vezetésére az életünkben.
– Egészen decemberig gyűjtjük az adományokat, de a felajánlások első részét kiosztjuk, amint összegyűl 20-30 ezer lej, melyet a kerület megdupláz, hisz így tudjuk célszerűen mások javára fordítani – nyilatkozta Fejér Olivér lelkész, aki arra is rámutatott, hogy az adománygyűjtés meghirdetése óta megközelítőleg 18.268 lej összegben érkeztek felajánlások. Mint megtudtuk: előzőleg a gyülekezetek vezetői segítségével már felmérték, hogy országszerte kik szorulnak támogatásra. A terv szerint az adományok egy részéből élelmiszert, illetve gyógyszert vásárolnak a rászoruló időseknek, más részéből pedig pénzbeli támogatást nyújtanak azoknak a nehéz helyzetben lévő családoknak, akiknél minkét szülő elvesztette a munkahelyét. Továbbá segítenék azon szórványlelkészeket is, akiknek jelen helyzetben nincs miből fizetést felvenniük.
– Az a tapasztalatom, hogy sok idős gyülekezeti tag szorul segítségre, főleg gyógyszer és élelem szempontjából. Többeknek már a hozzátartozóik is túl idősek, nem minden esetben tudnak kimenni és elintézni az élelem- és gyógyszervásárlást – jegyezte meg a lelkész.
Az adománygyűjtést a különböző egyházközségek Facebook-oldalán és az evangelikus.ro honlapon is hirdetik. Felajánlásaikat banki átutalással az alábbi adatokat felhasználva juttathatják el a romániai evangélikus-lutheránus püspökségnek: Episcopia Evanghelica Lutherană din România, CF: 5528261, IBAN: RO62 RNCB 0106 0266 0464 0204, Banca BCR, Megjegyzés: COVID19 ADOMÁNY

Barabás Emőke

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.