Támogatást kap a város

Folytatódhat a parcellázás

105

Folytatódhat a külterületek tulajdonviszonyának rendezése Gyergyószentmiklóson – közölte Nagy Zoltán polgármester sajtótájékoztatón. Az évekkel ezelőtt elkezdett munka nem haladt az elmúlt időszakban, de a területtulajdonosok most reménykedhetnek, hogy hamarosan megkapják a telekkönyveket.

Hamarosan telekkönyvet kaphat a tulajdonosok egy része

Nyolcezer hektár külterü­letet mértek fel az elmúlt években Gyergyó­szentmiklóson a polgármesteri hivatal megbízásából. Parcellázási tervek készültek, azonban a tulajdonosok még nem kaphattak telekkönyvet a kezükbe.
– A munkát nem tudtuk befejezni, főként amiatt, hogy a korábbi évtizedekben helytelenül kiállított telekkönyveket javítani kellett volna, de a lakók nem tanúsítottak együttműködést ez ügyben – mondta Nagy Zoltán polgármester.
Hangsúlyozta, a folyamat most újraindul, a földtörvény módosulásának köszönhetően egyszerűbb lesz az eljárás.
– Támogatási szerződést írtunk alá, a fejlesztési minisztérium valamint a megyei kataszteri hivatal jóvoltából 150 ezer lej finanszírozást kapunk, melyből most mintegy ezer parcella rendezését tudjuk elvégezni – fogalmazott a polgármester.
A későbbiekben pedig folytatnák a többi parcellával is. A városvezető megjegyezte, reményei szerint már a következő hónapokban telekkönyvhöz juthat a tulajdonosok egy része.
Gyergyószentmiklóson egyébként még 2014-ben kezdődött el a külterületek felmérése az önkormányzat megbízásából, a parcellázási terveket készítő cég a helyszínre hívta a tulajdonosokat, és beazonosították a területeket. Az elkészült terveket rendszerint kifüggesztették, az érintetteket pedig arra kérték, hogy vegyék szemügyre azt, és amennyiben problémát észlelnek, jelezzék az illetékeseknek.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek