Támogatás többgyermekes családoknak

Gyorssegélyt kapnak a hátrányos helyzetűek Székelyudvarhelyen

282

Családokat, de egyedülálló személyeket is havi juttatással támogat a városháza, a segélyt azok igényelhetik, akik a koronavírus-járvány miatt kerültek nehéz anyagi helyzetbe.

Több család számára komoly anyagi nehézséget okoz a munkahelyek elvesztése, a munkaviszony felfüggesztése, ezért a városháza szociális igazgatósága gyorssegély biztosítására tett javaslatot a teljesen vagy részben jövedelem nélkül maradt családok számára, továbbá azon többgyermekes családok esetében, ahol jelentősen csökkent a jövedelem, de idetartoznak a nehéz helyzetbe került egyszülős családok is. Az önkormányzati testület múlt heti ülésén rábólintott a programra, amelyre máris várják a jelentkezőket. Székelyudvarhelyi lakhellyel kell rendelkeznie a segélyhez folyamodónak, jogosult akkor lehet, ha a család legalább egyik tagja a koronavírus-járvány miatt veszítette el munkahelyét, ha az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 700 lejt, továbbá ha az igénylőnek nincs 1000 lejnél nagyobb értékű banki letétje. A gyorssegélyt két hónapra, májusra és júniusra lehet igényelni. Egyedülálló személy 500 lejt, egygyermekes család 800 lejt, két- vagy többgyermekes család 1000 lejt kaphat.
Az igénylők a kért dokumentációt online küldhetik el a városháza szociális igazgatóságára (fulpesi.gyula@udvarhely.ro), vagy benyújthatják a kész iratcsomókat a polgármesteri hivatal portájára is. A jövedelemnél számolni kell a gyermekpénzzel, a családi pótlékkal, szociális segéllyel és ösztöndíjakkal is – figyelmeztet a polgármesteri hivatal, amelynek honlapján további fontos információkat találnak az érintettek.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek