Tamás Szabolcs érmet szerzett

67

Buzãui színekben nyert érmet a székelyudvarhelyi Tamás Szabolcs az országos asztalitenisz-csapatbajnokságon. Az ISK-FSK Székelyudvarhely tartalékosan vett részt a döntőn, de így is két csapattal sikerült a végső tizenhatos döntőbe kerülniük.

12_pippang_tamas-szabolcs
Elsőéves ifistaként szerzett érmet Tamás Szabolcs az országos bajnokságon

Elsőéves ifiként állhatott a dobogó harmadik fokára a hétvégén tartott román ifjúsági asztalitenisz-csapatbajnokság döntőjében Tamás Szabolcs. A csapatdöntőre a Buzăui CSM-hez kölcsönadott székelyudvarhelyi sportoló a korábbi években junior II-es országos bajnoki címet is szerzett, sőt még két évig a mostani korosztályban versenyzik, tehát van még esélye az előrelépéshez. Az ISK-FSK Székelyudvarhely tartalékosan és a korosztályhoz képest fiatalabbakkal vett részt a döntőn, több meghatározó játékos is kimaradt a keretből betegség miatt, de így is két csapattal sikerült a végső tizenhatos döntőbe kerülniük.
Tamás Szabolcs csapata már az elején okozott meglepetést, hiszen a selejtezőcsoportokban sikerült legyőzniük az éremesélyesnek számító besztercei Olimpiai Központ csapatát, valamint könnyed győzelmet aratni a konstancai Farul és Afumați csapatai ellen. A középdöntő csoportba magukkal vitték a Beszterce elleni győzelmet, a serdülő román válogatottat is alkottó szintén besztercei alakulat ellen aratott győzelmükkel már a legjobb négy között tudhatták magukat. A középdöntő csoport rangadóján elszenvedték az első vereséget a későbbi bajnok Câmpulung csapata ellen. A döntő négyes csoportba még bejutott a konstancai LPS, valamint Câmpulung második számú csapata, az ifi világranglistát vezető Pletea vezette tengerparti együttestől 4–2-es vereséget szenvedtek Szabolcsék, majd a bronzmérkőzésen 4–3-ra sikerült legyőzni a hazaiakat, ezzel pedig megszerezni a bronzérmet.
Az ISK-FSK két csapattal is a legjobb tizenhat közé tudott kerülni, a Sánduly Levente, Szabó Hunor és Szőcs Bence alkotta első csapat a selejtező tornát követően legyőzte Câmpulung harmadik csapatát, majd vereséget szenvedett Konstanca, Kolozsvár és a házigazdák második számú együttesétől. Az udvarhelyiek Mioveni, Craiova és a Konstancai Farul ellen egyaránt vesztesként hagyták el az asztalt, így a tizenötödik helyen zárták a döntőt.
A Jenei Barnabás, Karácsony Dániel és Balázs Csaba alkotta csapat tizenhatba jutása meglepetésnek számított, hiszen csak Balázs volt junior I-es a trióból, a két fiatalabb viszont nagyszerűen helytállt a nagyobbak között. Győzelemmel kezdtek Mioveni és Chiajna ellen, a folytatásban vereséget szenvedtek Craiova, Constanca, Afumați és Câmpulung csapatai ellen, a konstancai Farul legyőzésével pedig a tizennegyedik helyet sikerült megszerezni az induló harminchat csapat közül.

HN-összefoglaló

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek