Tallinba utaznak

Három klub ad játékost

106

Kikristályozódott, hogy a romániai felnőtt jégkorong-válogatott az észtországi Tallinba fog utazni a hétvégén, ahol egy hat válogatottat felvonultató tornán fog részt venni. A szövetségi kapitány Julius Pénzes lesz, míg a játékosok zömét a Csíkszeredai Sportklub és a Brassói Corona adja, de lesz egy gyergyói hokis is. A bajnokság viszont javában folytatódik.

A romániai válogatott keret gerincét a Sportklub és a Corona játékosai alkotják

Tallinban fog jégre lépni hétvégén a romániai felnőtt férfi jégkorong-válogatott, amelynek keretét a szakszövetség egy közösségi portálon tett bejegyzésében nevezte meg. A válogatott szövetségi kapitánya a tavaly Brassóban a kispadon lévő Julius Pénzes lesz. A keret zömét a Csíkszeredai Sportklub, illetve a Brassói Corona csapatai adják, míg a Gyergyói Hoki Klubtól Constantin Mircea kapott meghvót.
A Challenge Balti Kupán hat válogatott vesz részt. Az A csoportba Litvánia, Japán és Fehéroroszország U25, míg a B csoportba Észtország, Lettország II-es számú csapata, illetve Románia kapott besorolást. A válogatott pénteken 15.30 órától Észtországgal, míg szombaton 15.30-tól Lettország II-vel játszanak. A csoportban elért helyezés alapján vasárnap lesz még egy meccsük.
A válogatott elfoglaltság miatt ugyanakkor nem áll le a román bajnokság. A Csíkszeredai Sportklub kedden és szerdán fogadja a Sapientia U23-at, míg szombaton és vasárnap a Sportul Studențescet. A Gyergyói Hoki Klub pénteken és szombaton Galacra fog utazni. A Brassói Corona legközelebb a válogatott hazaérkezését követően fog jégre lépni jövő kedden Galac ellen.

A romániai keret
Kapusok: Polc Patrik (Brassói Corona), Onodi Ottó Ákos (Csíkszeredai Sportklub).
Hátvédek: Gecse Hugó (Sportklub), Flinta Botond István (Sportklub), Salló Alpár (Sportklub), Györfy Tihamér László (Sportklub), Bors Huba Ferenc (Brassó), Bíró Ottó Attila (Brassó), Pavlo Boriszenko (Brassó), Molnár Zsombor (Brassó).
Csatárok: Fodor Csanád (Sport­klub), Részegh Tamás (Sportklub), Casaneanu Eduard (Sportklub), Rokaly Szi­lárd (Sportklub), Farkas Tamás (Sportklub), Gliga Roberto (Brassó), Tranca Daniel (Brassó), Péter Ba­lázs Szabolcs (Brassó), Bíró Mátyás (Brassó), Bíró Gergő (Brassó), Vasile Andrei (Brassó), Constantin Mircea Cristian (Gyergyói Hoki Klub).
Szövetségi kapitány: Julius Pénzes.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek